ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Εγώ ο Θουκυδίδης, ένας Αθηναίος»

εγώ-ο-θουκυδίδης-ένας-αθηναίος-236947

Παράσταση για μικρούς και μεγάλους στο θέατρο Παλιάς Ηλεκτρικής

Το θέατρο Σφενδόνη, με την Αννα Κοκκίνου και την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση περιοδεύουν σε όλη την Ελλάδα με την παράσταση «Εγώ ο Θουκυδίδης, ένας Αθηναίος». Η παράσταση είναι ενταγμένη στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

H συγκεκριμένη παράσταση θα φιλοξενηθεί στο θέατρο Παλιάς Ηλεκτρικής την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου και το Σάββατο 14 Νοεμβρίου στις 9 το βράδυ.

Παράλληλα προγραμματίζονται πρωινές μαθητικές παραστάσεις που έχουν συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πολλών γυμνασίων και λυκείων της Μαγνησίας.

Το κείμενο του Θουκυδίδη μετέφρασε ο Ν. Μ. Σκουτερόπουλος. Τη δραματουργική επεξεργασία συνυπογράφουν οι Αννα Κοκκίνου και Νίκος Φλέσσας. Τη σκηνοθεσία η Αννα Κοκκίνου, με τη συνεργασία του Νίκου Φλέσσα, τη μουσική επιμέλεια ο Δημήτρης Ιατρόπουλος, το σχεδιασμό φωτισμών ο Χρήστος Τζιόγκας, σκηνικά και κοστούμια Αννα Κοκκίνου (οι χάρτινοι τοίχοι είναι από μια ιδέα του Νίκου Αλεξίου).
Σχεδιασμός φτερών Δημήτρης Κορρές, ηλεκτρονικός σχεδιασμός φωνών Μηνάς Εμμανουήλ, βοηθός σκηνοθέτη Λία Ανδρέου, φωτογράφιση Σπύρος Στάβερης, ερμηνεύει η Αννα Κοκκίνου. Διεύθυνση παραγωγής στην περιοδεία Πέτρος Χυτήρης, υπεύθυνος κρατήσεων για τα σχολεία Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το έργο βασίζεται σε συρραφή αποσπασμάτων από την «Ιστορία του Πελοποννησιακού πολέμου» του Θουκυδίδη. Την ιστορία μάς αφηγείται ένας «άνθρωπος – μηχανή», ένας άφυλος φουτουριστικός μάντης, ένας ιστορικός-ρομπότ, καθηλωμένος σε high-tech αμαξίδιο και εξοπλισμένος με εξαρτήματα πτήσης.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 5 ευρώ ανά μαθητή και 12 ευρώ για τους ενήλικες.

Για προπώληση εισιτηρίων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο «Δίαυλο» 2421025363, ενώ το τηλέφωνο κρατήσεων για τα σχολεία είναι 6944436974.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου