ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ανοίγει ο χειμερινός κύκλος εκδηλώσεων «Δεληγεώργεια 2015»

ανοίγει-ο-χειμερινός-κύκλος-εκδηλώσε-234160

Δράσεις πολιτισμού

Αρχίζει χειμερινός κύκλος εκδηλώσεων τα «Δεληγεώργεια» που αποτελούν θεσμό και έχουν καθιερωθεί εδώ και χρόνια. Διοργανώνονται από το Ιδρυμα «Αφών Δεληγεώργη» σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, το δήμο Βόλου, με τη συμμετοχή του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Μαγνησίας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και άλλους φορείς.

Είναι μια προσφορά του Ιδρύματος προς την κοινωνία της πόλης του Βόλου και της Μαγνησίας. Δίνεται έτσι η δυνατότητα να προβληθούν οι Βολιώτες καλλιτέχνες, σύμφωνα με τους σκοπούς του Ιδρύματος, ενώ σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ο Πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αφών Δεληγεώργη», Νικόλας Δεληγεώργης, ανακοίνωσε το πρόγραμμα του χειμερινού κύκλου των πολιτιστικών εκδηλώσεων τα «Δεληγεώρνεια 2015».

Οι εκδηλώσεις αυτές είναι: Κοινωνικές και περιλαμβάνουν Πνευματικά Κέντρα, Κοινωνικά Κέντρα, Κέντρα Νεότητας, Κέντρα Πολιτών. Καλλιτεχνικές και περιλαμβάνουν εικαστικές εκθέσεις που θα γίνουν στις αίθουσες τέχνης « Ηλίου Μέλαθρον» και «Art Place». Επίσης βραδιές μουσικής, διαφόρων αποχρώσεων με ελαφρά ελληνικά τραγούδια, έντεχνα λαϊκά, ιταλικές καντσονέτες, οπερέτες, διεθνείς επιτυχίες κινηματογράφου, ροκ μουσική, χορευτικά λάτιν, τάγκο, οριεντάλ, λαϊκό, που θα γίνουν στα θέατρα Παλαιάς Ηλεκτρικής, Αχίλλειο και στο Δεληγεώργειο Πολιτιστικό Κέντρο. Θα πραγματοποιηθούν επιστημονικές ημερίδες με θέματα τεχνικής φύσεως και οικονομίας που αφορούν την πόλη του Βόλου και θα πραγματοποιηθούν στις αίθουσες του Τεχνικού Επιμελητηρίου, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Πνευματικού Κέντρου της Μητρόπολης.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Σήμερα Κυριακή 15 Νοεμβρίου στις 10 π.μ. εγκαινιάζεται το Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Πέτρου και Παύλου. Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Νικόλα Δεληγεώργη στα κατηχητικά Αγίων Θεοδώρων. Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου στις 11 π.μ. στην αίθουσα «Ηλίου Μέλαθρον» Γκλαβάνη 37 – Αλεξάνδρας (ισόγειο) παράθεση γεύματος στο κοινό.

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, εγκαινιάζεται στις 11 π.μ. η έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Παπαδημητρίου στην αίθουσα τέχνης «Ηλίου Μέλαθρον», Γκλαβάνη 37-Αλεξάνδρας (1ος όροφος). Το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στις 5 μ.μ. θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Νικόλα Δεληγεώργη στα κατηχητικά του Αγ. Γερασίμου.

Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου στις 11 π.μ. θα παρατεθεί γεύμα στο κοινό στην αίθουσα «Ηλίου Μέλαθρον», Γκλαβάνη 37 – Αλεξάνδρας (ισόγειο).

Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στις 8 μ.μ. προγραμματίζεται μουσικο-λογοτεχνική βραδιά στο Δεληγεώργειο Πολιτιστικό Κέντρο – Art Place, Χατζηαργύρη 62 – Γαλλίας.

Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στις 10.30 π.μ. στην αίθουσα τελετών «Ηλίου Μέλαθρον», Γκλαβάνη 37 – Αλεξάνδρας (1ος όροφος) θα παρατεθεί δεξίωση και θα γίνει βράβευση προσωπικότητας στο πλαίσιο του εορτασμού του Αγίου Νικολάου.

Την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου στις 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια Πνευματικού Κέντρου στον ιερό ναό Αγίας Αννης.

Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου στις 8 μ.μ. εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής της Λίνας Ρωμανού στην αίθουσα τέχνης «Ηλίου Μέλαθρον», Γκλαβάνη 37 – Αλεξάνδρας (1ος όροφος). Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στις 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί μουσικο-λογοτεχνική βραδιά στο Δεληγεώργειο Πολιτιστικό Κέντρο – Art Place, Χατζηαργύρη 62 – Γαλλίας.

Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στις 5 μ.μ. θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου του Νικόλα Δεληγεώργη στα κατηχητικά Αγ. Κωνσταντίνου – Ελένης Βελεστίνου. Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στις 11 π.μ. θα παρατεθεί γεύμα στο κοινό στην αίθουσα «Ηλίου Μέλαθρον», Γκλαβάνη 37 – Αλεξάνδρας (ισόγειο).

Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στις 8 μμ προγραμματίζεται μουσικο-λογοτεχνική βραδιά στο Δεληγεώργειο Πολιτιστικό Κέντρο – Art Place, Χατζηαργύρη 62 – Γαλλίας.

Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στις 11 π.μ. θα παρατεθεί γεύμα στο κοινό στην αίθουσα «Ηλίου Μέλαθρον», Γκλαβάνη 37 – Αλεξάνδρας (ισόγειο).

Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στις 12 π.μ. στον Ιερό Ναό Αναλήψεως θα πραγματοποιηθεί η ονοματοθεσία αίθουσας κατηχητικών στον Ιερό Ναό Αναλήψεως.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου