ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κινηματογραφική πρεμιέρα του CineDoc Βόλου

κινηματογραφική-πρεμιέρα-του-cinedoc-βόλου-233071

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Νορμάλ» ανοίγει τον νέο κύκλο προβολών του CineDoc Βόλου

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Ιταλίδας σκηνοθέτιδας Adele Tulli «Νορμάλ» έχει επιλέξει για την πρώτη του προβολή για το 2020 το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ CineDoc Βόλου.

Η προβολή θα γίνει σήμερα Σάββατο 18 Ιανουαρίου, στις 19.30, στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Αχίλλειον». Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση.

Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί τους μηχανισμούς κατασκευής και αφομοίωσης του φύλου στη σύγχρονη κοινωνία και τα στερεότυπα τι είναι νορμάλ. Από τα κορίτσια που ακόμα ντύνονται πριγκίπισσες και τα αγόρια που αγαπούν τις μηχανές, μέχρι την καθημερινότητα των ζευγαριών, η συμπεριφορά είναι συνεχές παιχνίδι με τα στερεότυπα, που αφορούν στο φύλο. Το ντοκιμαντέρ, γεμάτο αντιπαραθέσεις και οπτικές προκλήσεις, παρατηρεί αγόρια και κορίτσια, καθώς αποφασίζουν τι είναι νορμάλ στην εμφάνισή τους, τη συμπεριφορά τους, τις σχέσεις τους και τον ελεύθερο χρόνο τους. Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους.

Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ, φοιτητικό 4 ευρώ.

Εισιτήρια αριθμημένων θέσεων για την προβολή είναι διαθέσιμα στο κατάστημα ψηφιακών εκτυπώσεων «Εντεκα», εμπορικό κέντρο Nakos Center, επί του στενού της οδού Αλοννήσου, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Για περισσότερες πληροφορίες στο www.cinedoc.gr, τη σελίδα του CineDoc Βόλου στο Facebook CineDoc – Greece (Volos) και τον αντίστοιχο λογαριασμό στο Instagram @cinedocvolos.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου