ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο βραβευμένος ερευνητής Γιώργος Πασχαλίδης στο Βόλο

ο-βραβευμένος-ερευνητής-γιώργος-πασχ-232971

Ο διεθνώς βραβευμένος ερευνητής Γιώργος Πασχαλίδης, θα βρίσκεται την Τρίτη 17 Νοεμβρίου στο Βόλο, προκειμένου να μιλήσει σε ανοικτή εκδήλωση στις 7:30 μ.μ στην αίθουσα των εκδηλώσεων του δημαρχείου Βόλου, προσκεκλημένος από την Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού του δήμου Βόλου. Τον προλογίζουν η αντιδήμαρχος Γιούλη Τοκαλή και ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος.

Ο Γιώργος Πασχαλίδης από το 2002 ξεκίνησε την έρευνά του παίρνοντας συνεντεύξεις και παρατηρώντας ασθενή και υγιή άτομα, προερχόμενα από διαφορετικές περιοχές και εθνότητες στα οποία συμπεριλαμβάνονται και οι συγγενείς πρώτου βαθμού των ασθενών.

Χρησιμοποιώντας, λοιπόν, ως ερευνητικά εργαλεία τη συνέντευξη, την παρατήρηση και το ερωτηματολόγιο και εφαρμόζοντας τη μέθοδο «από τη βάση προς τα πάνω», οδηγήθηκε στο συμπέρασμα ότι τα άτομα που νοσούσαν από τις ίδιες ασθένειες είχαν κοινά χαρακτηριστικά προσωπικότητας, κοινές αντιδράσεις και προσαρμοστικότητα στο στρες, κοινή επεξεργασία πληροφοριών και ρύθμιση συναισθημάτων, τα οποία καθρεφτίζονταν στη λειτουργία συγκεκριμένων περιοχών του εγκεφάλου, που ευθύνονται για τη σκέψη, τη συμπεριφορά και το συναίσθημα.

Ετσι, ομαδοποίησε τις ασθένειες που εκδηλώνονται στα άτομα που εμφανίζουν τα παραπάνω κοινά χαρακτηριστικά. Η ομαδοποίησή του έδειξε πως υπάρχουν τρεις τρόποι αντίδρασης σε ερεθίσματα και τρεις τρόποι συναισθηματικής και γνωστικής επεξεργασίας, που αντιστοιχούν στη διαφορετική λειτουργία του εγκεφάλου.

Μέσα από τη μελέτη αυτή, ανακάλυψε ότι υπάρχουν τρεις μοναδικοί και σαφώς διακριτοί τύποι ανθρώπου, τους ονόμασε Α, Β και Γ, χαρτογράφησε τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του κάθε τύπου και ανέπτυξε προοδευτικά το Μοντέλο Tri-Anthropo-Type Paschalidis. Αναλύοντας το μοντέλο, γνωστοποιεί το «κατασκευαστικό μας σχέδιο» και μας δίνει τις αναλυτικές «οδηγίες χρήσης» του οργανισμού μας, οδηγίες για το «ευ ζην».

Η δραστηριότητα και το ερευνητικό έργο του κ. Πασχαλίδη ξεκινά στα τέλη του 2000 και οι πρώτες ανακοινώσεις του δημοσιεύσεις και βραβεύσεις έρχονται το 2010 που αφορούν τη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου και του σώματος. Ακρογωνιαίο λίθο του έργου του αποτέλεσε η μοναδική ανακάλυψη του Mοντέλου Tri-Anthropo-Type Paschalidis, καρπός και επιστέγασμα των δώδεκα χρόνων διαρκούς και εντατικής έρευνας, μελέτης και παρατήρησης, και εν συνεχεία οι πολλαπλές εφαρμογές του Μοντέλου σε πεδία όπως την Ιατρική, την Εκπαίδευση, τον Αθλητισμό, την Ψυχολογία, τη Διοίκηση επιχειρήσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου