ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εσπερίδα για την πρόληψη της σχολικής διαρροής

εσπερίδα-για-την-πρόληψη-της-σχολικής-229494

Στο Π.Θ. από το ΕΙΤΕΘ και το τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανικών

Το Ινστιτούτο Ερευνας και Τεχνολογίας Θεσσαλίας (ΙΕΤΕΘ) σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνουν εσπερίδα με τίτλο «Ολιστική πρόληψη της σχολικής διαρροής μέσα από την ενδυνάμωση των σχολικών κοινοτήτων».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, στο αμφιθέατρο Σαράτση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στις 6 μ.μ.

Το ακροατήριο θα έχει την ευκαιρία να δει αποτελέσματα ερευνητικών δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του ΙΕΤΕΘ με τη συμμετοχή του 25ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου που έχουν σαν σκοπό την πρόληψη της σχολικής διαρροής μέσω της ενδυνάμωσης των σχέσεων όλων των μελών μιας σχολικής κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων των μαθητών, δασκάλων, και γονέων. Οι δραστηριότητες συνδυάζουν βιωματικές, ενεργές μεθοδολογίες μάθησης που χτίζουν το αίσθημα του ανήκειν στην ευρύτερη κοινότητα ενός σχολείου με σκοπό την ενθάρρυνση της ενεργής συμμετοχής σε διαδικασίες εκπαίδευσης και μάθησης.

Οι δραστηριότητες σκοπεύουν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση παρατηρήσεων προηγούμενων ερευνών στο θέμα της σχολικής διαρροής που δείχνουν ότι οι παράγοντες που οδηγούν σε αυτή είναι σε μεγάλο βαθμό κοινωνικοοικονομικοί, είναι παρόντες στη ζωή ενός μαθητή νωρίς, στα χρόνια της δημοτικής ή και προσχολικής εκπαίδευσης, και σχετίζονται με το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου