ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ημερίδα για την Ημέρα Μητρικής Γλώσσας

ημερίδα-για-την-ημέρα-μητρικής-γλώσσα-217019

Στις 21 Φεβρουαρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Hμέρα Μητρικής Γλώσσας που καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση της UNESCO τον Νοέμβριο του 1999 και τιμάται κάθε χρόνο από τον Φεβρουάριο του 2000. Στόχος είναι η προώθηση της γλωσσικής πολυμορφίας και η διάσωση των γλωσσών που τείνουν να εξαφανιστούν.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μητρικής Γλώσσας, την Παρασκευή 21/2/2014, από τις 6.30μμ έως τις 9μμ, θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αργοναυτών και Φιλελλήνων, αμφιθέατρο «Κορδάτος», ημερίδα με θέμα «Πολιτικές για τη διδασκαλία και προώθηση της μητρικής γλώσσας. Καλές πρακτικές και προβλήματα».

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο και θα δοθεί βεβαίωση για την παρακολούθησή της.

Η ημερίδα πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Εργαστηρίου Μελέτης, Διδασκαλίας και Διάδοσης της Ελληνικής Γλώσσας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συνδιοργανωτές το Γραφείο της Σχολικής Πρακτικής του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Δήμο Βόλου (Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών), το Γραφείο της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης στην Αντιπροσωπία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, το Παγκόσμιο Σωματείο Αποδήμων Μαγνήτων «Το Κοινόν των Μαγνήτων» και τα 16ο και 30ο Δημοτικά Σχολεία Βόλου.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι: Γιώργος Ανδρουλάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής, ΠΤΔΕ, Διευθυντής του Εργαστηρίου Μελέτης, Διδασκαλίας και Διάδοσης της Ελληνικής Γλώσσας του ΠΤΔΕ, Πασχάλης Δήμου, Διευθυντής 30ου Δημ. Σχ. Βόλου, Ταμίας του Κοινού των Μαγνήτων, Ευθύμιος Τσάμης, Πρόεδρος του Συμβουλίου Ενταξης Μεταναστών Δήμου Βόλου, Λίνα Γρηγοριάδου, Γραφείο της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης στην Αντιπροσωπία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Μάγδα Βίτσου, Νηπιαγωγός, Υπ. Διδάκτωρ Τμ. Θεατρικών Σπουδών Παν/μίου Πελοποννήσου και Γιονάλντα Πρέμτου, μέλος του Δ. Σ. και υπεύθυνη των τμημάτων αλβανικής γλώσσας του συλλόγου Αλβανών Μεταναστών Ν. Μαγνησίας «Iliria».

Συντονιστής της εκδήλωσης είναι Φίλιππος Κωνσταντινίδης, Διευθυντής του 16ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου