ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ημερίδα για την προσχολική αγωγή

ημερίδα-για-την-προσχολική-αγωγή-209045

«Με ή χωρίς Αναλυτικό Πρόγραμμα στην προσχολική εκπαίδευση για τις ηλικίες 2-5;», είναι το θέμα της επιστημονικής ημερίδας που διοργανώνουν από κοινού ο ΠΑΝΘΕ.Σ.Ι.Π.Σ (Πανθεσσαλικός Σύλλογος Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών), η Πανελλήνια Ομοσπονδία ΠΟΣΙΠΣ και το Εργαστήριο Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, 4μ.μ.-8μ.μ., στο αμφιθέατρο Σαράτση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Βόλο.

Μέσα από μία πρωτοβουλία της ΠΟΣΙΠΣ για ένα διάλογο με τα τμήματα Προσχολικής αγωγής των Πανεπιστημίων όλης της χώρας αλλά και με την έντονη κινητοποίηση και δραστηριοποίηση των τοπικών συλλόγων της χώρας πραγματοποιείται μια νέα πρωτοπόρα εκκίνηση με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της προσχολικής αγωγής.

Με την καταγραφή και αποτύπωση της επιστημονικής έρευνας, την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς που ασχολούνται με την προσχολική εκπαίδευση και φροντίδα θα συμβάλλουν στο να ορίσουμε από κοινού και να προτείνουμε στην Πολιτεία ποιοτικά προγράμματα και καλές πρακτικές για τα παιδιά της πρώτης παιδικής ηλικίας της χώρας μας.

Ο ΠΑΝΘΕ.Σ.Ι.Π.Σ ένας νεοϊδρυθείς σύλλογος μιας ευρείας περιφέρειας εξασφάλισε την συμμετοχή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής ως συνδιοργανωτές.

Καλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί και παιδαγωγοί της προσχολικής αγωγής και φροντίδας να παρακολουθήσουν την ημερίδα έτσι ώστε να ακουστούν εμπειρίες και προβληματισμοί.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου