ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Επαναπροβάλλεται ο «Ουρανός»

επαναπροβάλλεται-ο-ουρανός-199505

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου οι σινεφίλ έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την ενδιαφέρουσα ταινία

Επαναπροβάλλεται το ντοκιμαντέρ «Ουρανός» το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στις 19.30 στο δημοτικό κινηματοθέατρο Αχίλλειον, στον Βόλο, λόγω μεγάλης προσέλευσης και εξάντλησης των εισιτηρίων της προηγούμενης προβολής του.

Μεταξύ επιστήμης και ποίησης, η ταινία, συμπαραγωγή Καναδά και Χιλής, είναι οδοιπορικό στην έρημο της Βόρειας Χιλής, αφιερωμένο στην ομορφιά του νυχτερινού ουρανού. Ασύλληπτης ομορφιάς κινηματογραφικά πλάνα συμπλέκονται με τους αστρονόμους και τους κατοίκους της ερήμου Ατακάμα, μεταφέροντας μύθους, ιστορίες και αναζητήσεις και φέρνοντας τους θεατές πιο κοντά στον ουρανό.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Λουκά Ζαχείλα, αναπληρωτή καθηγητή Οικονομικής Φυσικής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, και πρόεδρο της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος (έδρα Βόλου). Η ταινία προβάλλεται σε συνδιοργάνωση με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και με την υποστήριξη της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος.

Είναι κατάλληλη για παιδιά από 12 ετών και πάνω και θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους. Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ, φοιτητικό 4 ευρώ.

Εισιτήρια αριθμημένων θέσεων για την προβολή είναι διαθέσιμα στο κατάστημα ψηφιακών εκτυπώσεων «Εντεκα» (εμπορικό κέντρο Nakos Center, επί του στενού της οδού Αλοννήσου), τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το www.cinedoc.gr, τη σελίδα του CineDoc Βόλου στο Facebook – CineDoc – Greece (Volos) και τον αντίστοιχο λογαριασμό στο Instagram @cinedocvolos.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου