ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ομιλία για τη φιλοσοφία των μαθηματικών

ομιλία-για-τη-φιλοσοφία-των-μαθηματικ-195144

Εκδήλωση με ομιλητή το Γιώργο Ρουσόπουλο, καθηγητή Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και Μαθηματικό με θέμα «Φιλοσοφία της Επιστήμης: Το Πρόβλημα της Παράστασης», διοργανώνουν η ομάδα Θαλής + Φίλοι του Βόλου σε συνεργασία με την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία – Παράρτημα Μαγνησίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου στις 7.00 μ.μ., στο Βιβλιοπωλείο Παιδεία, Αντωνοπούλου 38.

Ο Γιώργος Ρουσόπουλος, γεννημένος στον Βόλο, είναι απόφοιτος του Μαθηματικού τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διδάκτορας στην Φιλοσοφία των Μαθηματικών. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και έγραψε τα βιβλία «Αναλυτική της Παράσταση», «Ο Κύκλος της Βιέννης», «Ο Μαθηματικός Ρεαλισμός», «Γνωσιολογία» και «Η Φιλοσοφία της Επιστήμης». Το 2012 έγραψε επίσης το πρώτο του μυθιστόρημα Καιρός για μυθιστόρημα.

Το θέμα που θα παρουσιάσει στην εκδήλωση αφορά τις σχέσεις και την αλληλεπίδραση μεταξύ φιλοσοφίας και επιστήμης, όπως αυτές διαμορφώνονται από τον 17° αιώνα και μετά και περιστρέφονται γύρω από το πρόβλημα της παράστασης.

Ο ομιλητής θα παρουσιάσει τα βασικά εννοιολογικά εργαλεία που θα διευκολύνουν το ακροατήριο να προσεγγίσει το θέμα. Επίσης, θα διαβάσει και θα αναλύσει αποσπάσματα φιλοσόφων και επιστημόνων που σχετίζονται με το θέμα της ομιλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου