ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πενήντα χρόνια δράση

πενήντα-χρόνια-δράση-194431

Επετειακή εκδήλωση για τις ομάδες χορού του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου γιορτάζει φέτος μισό αιώνα ζωής της πρώτης χορευτικής του ομάδας, που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 1965 και αποτέλεσε την πρώτη προσπάθεια σύστασης χορευτικού συγκροτήματος στο Βόλο.

Την επέτειο των 50 χρόνων, γιορτάζει το Λύκειο, διοργανώνοντας εκδήλωση, η οποία έχει την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, και θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στις 8.30 μ.μ. στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής.

Πρόκειται για μια μουσικοχορευτική γιορτή καρδιάς, με αναφορά στο σήμερα, το χθες και το μέλλον.

Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή στο κοινό (χωρίς εισιτήριο).

Αύριο Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ το γλέντι θα συνεχιστεί με τους παλιούς και τους νέους χορευτές αλλά και το σύνολο των φίλων της μεγάλης λυκειακής οικογένειας στο Valis Resort (Aγριά).

Στα πενήντα αυτά χρόνια (1965- 2015), τα βήματα του χορού οδήγησαν την ομάδα και τους χιλιάδες βολιώτες χορευτές και χορεύτριες κάθε ηλικίας σε αμέτρητες στιγμές καλλιτεχνικής έκφρασης, χαράς, συγκίνησης και γλεντιού. Χιλιάδες παιδιά, έφηβοι και ενήλικες έμαθαν από τότε τους ελληνικούς χορούς στο Λ.Ε.Β, φόρεσαν παραδοσιακές φορεσιές από τη μεγάλη συλλογή της ιματιοθήκης του, χόρεψαν σε παραστάσεις και γλέντια, εκπροσώπησαν τον Βόλο και την Ελλάδα σε διεθνή φεστιβάλ χορού αλλά πάνω απ’ όλα βίωσαν τη μοναδική κατάκτηση της τέχνης του λαϊκού χορού μέσα από τα βήματα και τους ρυθμούς του.

Σήμερα, με συσσωρευμένη εμπειρία, το Λ.Ε.Β εργάζεται με υπευθυνότητα για τη διάσωση και την προστασία του χορού και αυτό αναγνωρίζεται από τους συμπολίτες που αγκαλιάζουν το έργο του και συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά του προγράμματα, όπου παιδιά και ενήλικες ξεπερνούν τον εντυπωσιακό αριθμό των 650 μελών.

Πληροφορίες για συμμετοχή στο αυριανό γλέντι, στο Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου: Κοραή 79, 2421033938, 2421305753.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου