ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Φωτογραφική περιήγηση στην Αγία Πετρούπολη

φωτογραφική-περιήγηση-στην-αγία-πετρ-188631

Νοερή περιήγηση στην Αγία Πετρούπολη επιφυλάσσει ο φωτογραφικός χειμώνας και η εκδήλωση που διοργανώνεται σήμερα Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στο «Καφέ 4 Εποχές» στο Βόλο.

Οι παριστάμενοι θα ταξιδέψουν φωτογραφικά στην πρωτεύουσα της Τσαρικής Ρωσίας την θρυλική Αγία Πετρούπολη, μια πόλη τεράστια σε έκταση, πληθυσμό και αριθμό κτιρίων, απαράμιλλης ομορφιάς, καταπράσινη και μεγαλειώδη, ηρωική και θρυλική, χιλιοστολισμένη, μια πόλη κόσμημα αρχιτεκτονικής, μια πόλη χάρμα οφθαλμών, μια πόλη που όσα και να γράψεις γι’ αυτήν, δεν θα μπορέσεις, ουσιαστικά, να την περιγράψεις.

Φθάνοντας στην Αγία Πετρούπολη, οι «ταξιδιώτες» θα δουν την πλατεία του παλατιού, τα χειμερινά ανάκτορα, τώρα μουσείο Ερμιτάζ, το κάστρο Πέτρου και Παύλου με τον καθεδρικό του, το καταδρομικό Αουρόρα, τον Ναό του Αγίου Ισαάκ, το άγαλμα του Μεγάλου Πέτρου, την πλατεία της τέχνης, τον ναό του Αίματος, τα κανάλια, τις γέφυρες και θα περπατήσουμε πολλούς δρόμους με εκατοντάδες κτήρια, παλάτια, εκκλησίες, θέατρα και δημόσια κτήρια και φυσικά στη λεωφόρο Νέφσκι όπου είναι η καρδιά της σημερινής πόλης. Η περιήγηση θα κλείσει με μια επίσκεψη στο θερινό παλάτι Πήτερχοφ. Σε όλα αυτά απεικονίζεται το παρελθόν και η σύντομη ιστορία μιας πόλης που πάντα έδειχνε την αρχοντιά της, την αξιοπρέπειά της και την ισχύ της.

Ενα ταξίδι διαφορετικό, ένα ταξίδι στο χθες και στο σήμερα, ένα ταξίδι μνήμης και θαυμασμού, ένα ταξίδι ύμνο στην ανθρώπινη παρέμβαση και φαντασία, ένα ταξίδι με χρώμα, σχέδια και φινέτσα, ένα ταξίδι στην δυναμική, πολύβουη, ζωντανή και πάντα ακμάζουσα Αγία Πετρούπολη, θα απολαύσουν, όσοι διαλέξουν να βρεθούν στην φωτογραφική βραδιά, που θα παρουσιάσει η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου στο Καφέ 4 Εποχές (Σπυρίδη με Οικονομάκη) σήμερα Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 21:00. Παρουσιάζει και ξεναγεί το μέλος της Λέσχης Παύλος Καρανίκος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου