ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γνωριμία με τον κόσμο της εικόνας

γνωριμία-με-τον-κόσμο-της-εικόνας-17289

Ανοιχτό σεμινάριο ελεύθερου σχεδίου διοργανώνεται στο «Δίαυλο»

Η Διεύθυνση Πολιτισμού και το Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. δήμου Βόλου διοργανώνουν στο Δίαυλο μονοήμερο σεμινάριο με θέμα «Εισαγωγή στο Ελεύθερο Σχέδιο – Μέρος Β’» την Πέμπτη 19 Μαΐου στις 18.00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να γνωρίσουν οι εκπαιδευόμενοι τις βασικές αρχές του ελεύθερου σχεδίου, μέσα από την ανάλυση σχεδίων από διαφορετικές περιόδους της ιστορίας της τέχνης, αλλά και την πρακτική άσκηση.

Το σεμινάριο αποτελείται από δύο μέρη.

Στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου, οι εκπαιδευόμενοι θα έρθουν σε επαφή με βασικές έννοιες του σχεδίου, εστιάζοντας στην αναπαράσταση της τρίτης διάστασης του χώρου στις δύο διαστάσεις της ζωγραφικής επιφάνειας και την γραμμική προοπτική, μέσω της προβολής σχεδίων μεγάλων καλλιτεχνών.

Στο δεύτερο μέρος, θα υλοποιηθεί δημιουργικό εργαστήριο ελεύθερου σχεδίου, όπου θα ασκηθούμε στην εφαρμογή των κανόνων της προοπτικής και τη χρήση των σημείων φυγής. Για τις ανάγκες του εργαστηρίου οι εκπαιδευόμενοι θα πρέπει να φέρουν ένα μπλοκ σχεδίου ή χαρτιά Α4, έναν χάρακα, ένα ορθογώνιο τρίγωνο, δυο με τρία μολύβια γραφίτη διαφορετικής σκληρότητας, μια γόμα και μια ξύστρα. Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο εικαστικός Νίκος Ποδιάς, απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών, όπου σπούδασε ζωγραφική με καθηγητή το Δημήτρη Μυταρά και σκηνογραφία με καθηγητή το Γιώργο Ζιάκα. Το 2001 ως υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη σκηνογραφία στο Central Saint Martins College of Art and Design του Λονδίνου και στην Hochchule fur Gestaltung und Kunst της Ζυρίχης. Εργα του έχουν εκτεθεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στο Βόλο.

Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία του Διαύλου, Τοπάλη 14 ή να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2421025363. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου