ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ανθεί ο «Χειμωνανθός»

ανθεί-ο-χειμωνανθός-132388

Χοροί για δύο πιάνα στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Βόλου

«Χορεύετε…;» τιτλοφορείται η συναυλία με χορούς για δύο πιάνα που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στις 8:30 μ.μ στην αίθουσα συναυλιών «Ερση Σαράτση» του Δημοτικού Ωδείου Βόλου.

Η τέταρτη κατά σειρά συναυλία του Ετήσιου Εκπαιδευτικού και Καλλιτεχνικού κύκλου «Χειμωνανθού» ΙΙ (www.wintersweetmusic.org) του Δημοτικού Ωδείου Βόλου της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ δήμου Βόλου είναι η συναυλία με χορούς με το πιανιστικό ντουέτο «Piano duo Specchio» που αποτελούν οι: Βικτωρία-Φιοράλμπα Κιαζίμη και η Τζένη Σουλκούκη.

Το «Piano duo Specchio» στοχεύει στην συνέχιση αυτής της πορείας με στόχο να φέρει περισσότερο κόσμο κοντά στο μεγαλείο της μουσικής κάνοντάς την ισχυρή δύναμη στην κοινωνία.

Από την ίδρυση του πιανιστικού ντουέτου τους το 2013, η Βικτωρία-Φιοράλμπα Κιαζίμη και η Τζένη Σουλκούκη έχουν ήδη πραγματοποιήσει συναυλίες σε διάφορα φεστιβάλ, ωδεία, μουσεία και με μεγάλη επιτυχία τον Ιούλιο του 2015 πραγματοποίησαν περιοδεία με πολλές συναυλίες και σεμινάρια σε πόλεις της Κίνας. Τα παιδικά τους χρόνια, η κοινή τους μουσική πορεία ως μαθήτριες αλλά και η επαγγελματική τους πορεία, δημιούργησε ένα δεσμό που μόνο με τη δημιουργία του «Piano duo Specchio» θα μπορούσε να εκφραστεί. Αλλωστε specchio σημαίνει καθρέφτης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η Βικτωρια – Φιοραλμπα Κιαζιμη έχει λάβει μέρος σε πανελλήνιους διαγωνισμούς αποσπώντας πρώτα βραβεία και διακρίσεις. Παρακολούθησε διεθνή σεμινάρια πιάνο με τους Gwen Bemish, Karin Merle, Bernard Rengeissen. Το αποκορύφωμα της έως τώρα καριέρας της, ήταν τα δύο σόλο ρεσιτάλ στις πόλεις Toyama και Okayama της Ιαπωνίας στα πλαίσια του διεθνούς μουσικού φεστιβάλ για φιλανθρωπικό σκοπό. Εχει αναλάβει καθήκοντα πιανιστικης συνοδείας στο Ωδείο Αθηνών και διδάσκει πιάνο στο Τονικό και Διατονικό Ωδείο.

Η Τζένη Σουλκούκη έχει λάβει μέρος σε εκατοντάδες συναυλίες μουσικής δωματίου, ρεσιτάλ, διαγωνισμούς, σεμινάρια και εκδηλώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό είτε με την ιδιότητα της σολίστ είτε ως συνοδός πιάνου. Υπήρξε συνοδός πιάνου στο Ωδείο Αθηνών για 5 χρόνια και πιανίστα της χορωδίας των Φίλων της Μουσικής του Μεγάρου Αθηνών, «Musica». Από το 2012 διδάσκει πιάνο στο Ωδείο Αθηνών. Είναι πιανίστα της χορωδίας «Rosarte» (Χρυσό μετάλλιο, Gratz 2008, Riga 2014).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου