ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πάμε στα Παλιά

πάμε-στα-παλιά-12693

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, αφιερωμένη φέτος σε «νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό», η Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, φορέας λειτουργίας του Δικτύου Μουσείων του Δήμου Βόλου, οργανώνει αύριο Παρασκευή 18 Μαΐου στις 7μμ ένα ψυχαγωγικό και επιμορφωτικό περίπατο στη γειτονιά του Μουσείου της Πόλης (Φερών 17, Παλιά).

Με την υποστήριξη του Συλλόγου «Πολίτες για το Μουσείο της Πόλης του Βόλου» και οδηγό τον ιστορικό Γιάννη Κουτή, προϊστάμενο του τμήματος Μουσείων, σας προσκαλούμε σε μια βόλτα στην πιο ιστορική κατά πολλούς συνοικία του Βόλου, αυτή των Παλαιών.

Με αδιάκοπη ιστορία αιώνων, έντονη αντίθεση μεταξύ παρελθόντος και σύγχρονης ταυτότητας, η περιοχή γύρω από το Μουσείο της Πόλης του Βόλου θα αποτελέσει τον τόπο της περιήγησης. Άγνωστες σε πολλούς ή αδημοσίευτες πτυχές της ιστορίας, κρυφά μέρη αν και μπρος στα μάτια μας, μαζί με αφηγήσεις και ανέκδοτες ιστορίες «εκτός κειμένου» σε μια ευχάριστη περιδιάβαση ανοιχτή για όλο το κοινό, όλων των ηλικιών.

Η διάρκεια της περιήγησης είναι εβδομήντα λεπτά και το σημείο συνάντησης είναι το μνημείο 100 ετών Ενσωμάτωσης Θεσσαλίας, στη βιολογική αγορά, στα φανάρια Γρηγορίου Λαμπράκη.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2421029878 και στο [email protected] . Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Λόγω περιορισμένων θέσεων οι διοργανωτές, συμβουλεύουν τους ενδιαφερόμενους να κλείσουν έγκαιρα θέση. Η πολιτιστική περιήγηση είναι χωρίς εισιτήριο, ανοικτή για το κοινό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου