ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρουσίαση βιβλίου

παρουσίαση-βιβλίου-125108

Εκδήλωση για τη Χριστίνα Ρούσσου και το μυθιστόρημα «Ντουλμπέρα» στο Public

Το μυθιστόρημα της Χριστίνας Ρούσσου «Ντουλμπέρα» θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ. στο Public Βόλου (Ογλ 28 και Κονταράτου 9) με πρωτοβουλία των Public, του Λαογραφικού Συλλόγου Βλάχων Βόλου και των εκδόσεων «Μεταίχμιο».

Για το βιβλίο θα μιλήσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα και συντονίζει ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος. Η συγγραφέας θα παραστεί στην εκδήλωση, θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

Μέσα απ’ τα ημερολόγια της Αορίκας Ζιώππα – Κωνσταντίνου ξεδιπλώνεται η πολυτάραχη ιστορία δύο οικογενειών απ’ τις αρχές του 19ου μέχρι το ξημέρωμα του 21ου αιώνα. Η Αορίκα, η ντουλμπέρα, όπως την αποκαλούσαν στα βλάχικα, μια γυναίκα έξυπνη, όμορφη και δυναμική, κατορθώνει να επιβληθεί και να κατακτήσει τον σεβασμό και την αποδοχή του ανδροκρατούμενου κόσμου του εμπορίου. Η κοσμοπολίτικη διαδρομή της ξετυλίγεται με σταθμούς τη Νέβεσκα (Νυμφαίο Φλώρινας), τη Βιέννη, την Αλεξάνδρεια και την πολυεθνική Θεσσαλονίκη, σημεία όπου ανθούν οι επιχειρηματικές δραστηριότητες των Βλάχων, ενώ ο έρωτας, δυνατός, καθοριστικός, πολλές φορές παράνομος ή απαγορευμένος, είναι πάντοτε παρών.

Η Χριστίνα Ρούσσου γεννήθηκε τα Χριστούγεννα του 1964 στη Νάουσα Ημαθίας. Τελείωσε οικονομικά σε ιδιωτική σχολή, έκανε σπουδές στο πιάνο, στη ζωγραφική και στο τμήμα Ευρωπαϊκού Πολιτισμού στο ΕΑΠ. Εχει κάνει τρεις ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής, εκπομπές στο ραδιόφωνο και για μεγάλο χρονικό διάστημα ασχολήθηκε με τη χρυσοχοΐα επαγγελματικά. Συμμετέχει στην ερασιτεχνική θεατρική ομάδα «Επί Σκηνής» στη Νάουσα και σε συλλόγους σχετικούς με την παράδοση και τους χορούς της. Ζει στη Νάουσα και τη Θεσσαλονίκη. Η «Ντουλμπέρα» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου