ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Μουσείο Ελιάς για πρώτη φορά στην πόλη του Βόλου

το-μουσείο-ελιάς-για-πρώτη-φορά-στην-πό-120288

Το Μουσείο Ελιάς και Λαδιού Πηλίου, «κατεβαίνει» στον Βόλο. Με την ευκαιρία του έτους «Γεύσεις Μαγνησίας» της «Μαγνήτων Κιβωτός», το Μουσείο Ελιάς και Λαδιού Πηλίου, συμμετέχει στις Παράλληλες Εκδηλώσεις με τίτλο: Όψεις και μνήμες της διατροφής στη Μαγνησία στο Μουσείο της Πόλης.

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου ώρα 7 το απόγευμα, θα γίνει παρουσία του Μουσείο Ελιάς και Λαδιού Πηλίου, στον Βόλο, που συμπίπτει με την επέτειο δέκα ετών από την ίδρυσή του.

Για πρώτη φορά παρουσία στην πόλη του Βόλου. Μέχρι τώρα υπήρχε η γνωριμία του Μουσείου με στους βολιώτες από την επίσκεψή τους στον Σταθμό στην Άνω Γατζέα, από την παρακολούθηση μια συναυλίας, μιας έκθεσης, μιας παρουσίασης βιβλίου, ή ομιλίας, συμμετοχής στα εκπαιδευτικά προγράμματα, στις φεγγαροβραδιές… κλπ τώρα στην πόλη με τις μικρές ταινίες του, μια σύντομη παρουσίαση του Μουσείου και μια χορταστική ομιλία για την ελιά.

Αναλυτικά ο Χάρης Σιούρας χημικός μηχανικός, μεταποιητής και έμπορος ελαιών θα μας ενημερώσεις για την ελιά, τα παράγωγά της και την σημασία για την περιοχή μας. Η Αθηνά Αργυροπούλου ιδρύτρια του Μουσείου Ελιάς και Λαδιού Πηλίου, θα κάνει μια σύντομη παρουσίαση της δεκάχρονης πορείας του.

Θα προβληθούν και οι 3λεπτες ταινίες του Μουσείου με θέματα: «κατασκευή κάδης» και «σαπωνοποίηση». Παράλληλα θα προβάλλεται το «από αποθήκη επεξεργασίας ελαιών σε εκθετήριο», μια σύνθεση εικόνων με πολλές φωτογραφίες του χώρου πριν, κατά και μετά την μετατροπή του σε Μουσείο.

Είσοδος ελεύθερη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου