ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρουσίαση του βιβλίου «Δημοκρατία και Οικονομία»

παρουσίαση-του-βιβλίου-δημοκρατία-κ-109502

Το νέο πόνημα των Ν. Κυριαζή και Ε.Μ. Οικονόμου

Το νέο βιβλίο των Νίκου Κυριαζή και Ε. Μ. Οικονόμου με τίτλο «Δημοκρατία και Οικονομία, Μια αναλυτική ιστορία της Δημοκρατίας από τη γέννησή της μέχρι σήμερα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ενάλιος θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνουν το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους- Αρχεία Μαγνησίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, στις 7μ.μ. στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο, Γ. Καρτάλη και Ροζού).

Ομιλητές θα είναι οι κ.κ. Μιχάλης Ζουμπουλάκης -Πρόεδρος Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Παν. Θεσσαλίας, Δημήτρης Πιτσιώρης – Μηχανικός – πρώην Δήμαρχος Βόλου, Θανάσης Σαμαράς – Δημοσιογράφος, τ. Διευθυντής εφημερίδας «Η Θεσσαλία», Αννίτα Πρασσά – Δρ Ιστορικός, Προϊσταμένη των Γ.Α.Κ. Μαγνησίας, Νίκος Κυριαζής – Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Παν. Θεσσαλίας και Εμμανουήλ- Μάριος Οικονόμου -Δρ Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Παν. Θεσσαλίας. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Το βιβλίο διαπραγματεύεται ένα άκρως ενδιαφέρον και επίκαιρο θέμα, τη δημοκρατία και την εξέλιξή της από τη γέννησή της μέχρι σήμερα, σε σχέση με την οικονομία. Οι συγγραφείς αναζητούν απαντήσεις σε ερωτήματα που απασχολούν όχι μόνο τους ειδικούς, αλλά και το ευρύ κοινό., τεκμηριώνοντας τη θέση ότι η αποτελεσματικότητα της οικονομίας εξαρτάται από τη δημοκρατική λειτουργία μιας χώρας και αντιστρόφως. Είναι ένα βιβλίο που ενδιαφέρει όλους όσοι προβληματίζονται για τη σημερινή λειτουργία της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, όπου ο θεσμός δοκιμάζεται λόγω της ενίσχυσης εμφανώς αντιδημοκρατικών απόψεων, κομμάτων και οργανώσεων. Οι δε συγγραφείς δεν αρκούνται μόνο στην περιγραφή, αλλά ασκούν κριτική στις δυσλειτουργίες της δημοκρατίας στη σημερινή εποχή και προτείνουν συγκεκριμένα μέτρα βελτίωσης και μέτρα ενίσχυσης του άμεσου δημοκρατικού ελέγχου εκ μέρους των πολιτών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου