ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συναυλία αφιερωμένη στους Beatles από το Μουσικό Σχολείο Βόλου

συναυλία-αφιερωμένη-στους-beatles-από-το-μου-10431

Συναυλία αφιερωμένη στη μουσική και τα τραγούδια του θρυλικού συγκροτήματος των Beatles διοργανώνει το Μουσικό Σχολείο Βόλου για δύο βραδιές, την Τετάρτη 11 Μαΐου και την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016 και ώρα 8:30 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Βόλου.

Στη συναυλία συμμετέχει το Κιθαριστικό σύνολο και η Χορωδία Μοντέρνας Μουσικής του σχολείου με υπεύθυνους καθηγητές για το σύνολο τους: Ιλεάνα – Μαρία Μάρδα, Γιώργο Χατζηπολίτη, Χρήστο Σαρκατζή και για τη χορωδία την Ευφροσύνη Παναγιωτακοπούλου.

Τα μουσικά αυτά σύνολα έχουν μεγάλη δυναμική και τουλάχιστον 100 άτομα θα εμφανιστούν επί σκηνής για να ερμηνεύσουν αγαπημένα τραγούδια του αγγλικού συγκροτήματος που άφησε εποχή και σχεδόν άλλαξε τον τρόπο που οι άνθρωποι ακούν και αντιλαμβάνονται τη μουσική ροκ.

Οι μαθητές των μουσικών αυτών συνόλων θα ερμηνεύσουν τραγούδια με τα οποία μεγάλωσαν και ονειρεύτηκαν γενιές ολόκληρες όπως το “With a little help of my friends”, το “Yesterday” ή το “A hard’ s day night”, το “Yellow Submarine” ή το “Hey Jude”. Ήταν εξαιρετικά ευχάριστη έκπληξη για τους καθηγητές των συνόλων όταν ανακάλυψαν ότι τα τραγούδια των «σκαθαριών» που επρόκειτο να δουλέψουν με τα παιδιά τους ήταν ήδη γνωστά και αγαπημένα και δεν χρειάζονταν ιδιαίτερες συστάσεις πράγμα που αποδεικνύει ότι η μουσική τους είναι πια κλασική αφού γίνεται διαχρονική, κατακτά όλες τις γενιές και η γοητεία της μένει αναλλοίωτη στο χρόνο.

Οι Μπητλς ή Μπιτλς (Beatles) ήταν ένα παγκοσμίου φήμης αγγλικό ροκ συγκρότημα (γνωστό & ως “Σκαθάρια” στην Ελλάδα) από το Λίβερπουλ, αποτελούμενο από τον τραγουδιστή και κιθαρίστα Τζον Λένον (John Lennon), τον τραγουδιστή και μπασίστα Πωλ ΜακΚάρτνεϋ, τον κιθαρίστα Τζωρτζ Χάρισον και τον ντράμερ Ρίνγκο Σταρ. Το συγκρότημα έκανε έντονη την παρουσία του κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 και γνώρισε τόσο μεγάλη επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο, ώστε να παραμένει το πιο δημοφιλές και επαναστατικό συγκρότημα στην ιστορία της μουσικής.

Η αποτίμηση της αξίας των Μπιτλς από τους μουσικοκριτικούς και τους κοινωνιολόγους έχει πολλές πτυχές. “Μετέτρεψαν τη ροκ σε αξιοσέβαστο μουσικό είδος”, “οι στίχοι τους μίλησαν πρώτοι για τον ρατσισμό, την αποξένωση, το άγχος της μεγαλούπολης, την επανάσταση, την αγάπη, την κατανόηση”, “τέλειες μελωδίες, άψογες ενορχηστρώσεις”, “ενηλικιώθηκαν μπροστά στο κοινό τους χωρίς να διστάσουν να παραδεχθούν τις αγωνίες τους και τα σφάλματά τους”… Όποια και να είναι η απάντηση ή οι απαντήσεις στο ερώτημα τί δίνει διάρκεια και ανατροφοδοτεί διαρκώς τον θρύλο των Μπιτλς, ένα στοιχείο παραμένει αδιάψευστο: η λατρεία του κοινού που δεκαετίες τώρα τους συντηρεί όχι μόνο στη μνήμη αλλά και στην πρώτη θέση των πωλήσεων.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη αλλά λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα διατεθούν αριθμημένες προσκλήσεις από το σχολείο. Πληροφορίες στη Γραμματεία του Μουσικού Σχολείου Βόλου, 54ου Συντ. ΕΛΑΣ τέρμα – Αρσινόης, τηλ 24210-47155.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου