ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ξενάγηση στο Μουσείο του Βόλου

ξενάγηση-στο-μουσείο-του-βόλου-100433

Διοργανώνεται την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου με αφορμή την παγκόσμια μέρα ξεναγού

Σειρά δωρεάν ξεναγήσεων διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ξεναγών Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ξεναγού (21 Φεβρουαρίου).

Ανάλογη δράση θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείου του Βόλου, την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, 11-12.30 το πρωί.

Την ξενάγηση θα πραγματοποιήσει ο Κωνσταντίνος-Κύριλλος Ρήγας, Ιστορικός-Εθνολόγος, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, πιστοποιημένος ξεναγός και μέλος του Συνδέσμου Ξεναγών Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ρήγας έχει πραγματοποιήσει ξεναγήσεις σε Βεργίνα και Δελφούς, ενώ παράλληλα είναι εξειδικευμένος στα Μετέωρα και την περιοχή του Βόλου.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, επισημαίνει ότι πραγματοποιεί τη συγκεκριμένη δραστηριότητα ατελώς, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ξεναγού, προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα στους Βολιώτες να έρθουν σε επαφή με το Μουσείο του Βόλου και τους αρχαιολογικούς θησαυρούς που έχουν έρθει στο φως. «Στόχος και προσδοκία μου, είναι να τους δώσω το έναυσμα για να το επισκεφτούν» όπως υπογραμμίζει ο ίδιος.

Ο ίδιος ξεναγεί, σημειωτέον, δεκάδες γκρουπ ξένων επισκεπτών οι οποίοι ταξιδεύουν με κρουαζιερόπλοια στην περιοχή μας, ενώ όπως υπογραμμίζει, οι ξένοι τουρίστες μένουν έκπληκτοι από το τοπίο, τις φυσικές ομορφιές και το μνημειακό πλούτο της περιοχής μας. Μέσω της ξενάγησης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου, «θα γνωρίσει ο κόσμος τη δουλειά του ξεναγού και παράλληλα θα δώσουμε την ευκαιρία στο κοινό του Βόλου να δει από κοντά την πολιτιστική μας κληρονομιά» όπως επισημαίνει ο Βολιώτης ξεναγός.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου