ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Έρευνα: Το μαγείρεμα των τροφίμων σε αλουμινόχαρτο μπορεί να είναι βλαβερό

έρευνα-το-μαγείρεμα-των-τροφίμων-σε-αλ-801478

Οι χρήσεις του αλουμινόχαρτου στην κουζίνα μας είναι πολλές! Τι λένε όμως γι΄αυτό οι επιστήμονες;

Επιστήμονες από πανεπιστήμιο στην Αίγυπτο λένε ότι το περιτύλιγμα τροφίμων σε αλουμινόχαρτο την ώρα που μαγειρεύεται είναι κακό για την υγεία μας – ακόμα και η αποθήκευση του κρύου φαγητού σε αλουμινόχαρτο θα μπορούσε να είναι επιβλαβής.

Η Γκάντα Μπασιόνι, επικεφαλής του τμήματος Χημείας στο Πανεπιστήμιο Ain Shams, αποκάλυψε τον λόγο που θα μπορούσε να είναι επιζήμιο για την υγεία μας.

Εξήγησε ότι κατσαρόλες και τηγάνια που είναι επενδεδυμένα με αλουμίνιο έχουν ένα στρώμα που εμποδίζει το αλουμίνιο να εισχωρήσει στα τρόφιμα.

Η Γκάντα σημειώνει: «Αν και το μαγείρεμα των τροφίμων σας σε κατσαρόλες αλουμινίου ή τηγάνια δεν κάνει κακό, η τοποθέτηση του αλουμινόχαρτο πάνω από το ταψί ενώ αυτό μαγειρεύεται στο φούρνο θα μπορούσε να είναι προβληματική. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα όξινα ή πικάντικα τρόφιμα που παρασκευάζονται σε υψηλές θερμοκρασίες.»

Και συνέχισε:

«Η έρευνά διαπίστωσε ότι η “μετανάστευση” του αλουμινίου στα τρόφιμα κατά το μαγείρεμα ενώ αυτά είναι τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο είναι πάνω από το επιτρεπόμενο όριο που ορίζεται από το Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).»

Πηγή: govastileto.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου