ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη

συνεχίζεται-η-δίκη-για-τη-δολοφονία-τη-99795

Μετ’ εμποδίων, αυτή τη φορά, λόγω κορωνοϊού που «χτύπησε» μία από τους ενόρκους κι έναν από τους συνηγόρους υπεράσπισης, προχωρά η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη με τους γονείς της άτυχης φοιτήτριας να περιμένουν σήμερα να ξεκινήσει, μετά από τρεις απανωτές διακοπές, η διαδικασία, ζητώντας την τιμωρία των δύο κατηγορουμένων για το στυγερό έγκλημα, τον Νοέμβριο του 2018.

Οι γονείς της άτυχης φοιτήτριας που έπεσε θύμα βιασμού και κακοποιήθηκε με αγριότητα πριν τον μαρτυρικό της θάνατο, θα χρειαστεί να ταξιδέψουν για άλλη μία φορά από το Διδυμότειχο όπου ζουν για να παρασταθούν στη δίκη, καθώς ο πατέρας του θύματος είναι ο πρώτος μάρτυρας στη δίκη. Αντίθετα, στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας απών είναι, κάθε φορά, τουλάχιστον ο ένας από τους κατηγορουμένους που πρωτοδίκως έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κι επιπλέον 15 χρόνια κάθειρξη.

Με δυσκολία πάντως καταφέρνει να συγκρατήσει την οργή της, η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη η οποία έχει συνεχώς δίπλα της, άλλες μητέρες που θρηνούν τις δικές τους κόρες που δολοφονήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Στο πλευρό της οικογένειας και στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου στάθηκαν η Άννα Ψαράκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της, το περασμένο καλοκαίρι στη Φολέγανδρο, αλλά και η Ελένη Κρεμαστιώτη, μητέρα της Ερατούς, που έχασε τη ζωή της, το 2019 στη Μυτιλήνη από τον εν διαστάσει σύζυγό της.

Ακούγοντας την απόφαση του δικαστηρίου, στην τελευταία συνεδρίαση, να διακοπεί η διαδικασία για τις 15 Μαρτίου, καθώς είχαν νοσήσει από κορωνοϊό μια ένορκος και ο δικηγόρος του 22χρονου κατηγορούμενου, αλβανικής καταγωγής, η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη φώναξε: «Ντροπή, ντροπή! Πόσο να αντέξω! Θέλει το σύστημα να μας εξουθενώσει ή να μας στείλει στο ψυχιατρείο!»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου