ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Ίου για εκβιασμό επιχειρηματία

συνελήφθη-ο-διοικητής-του-αστυνομικο-952138

Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος στην Ίο συνελήφθη με την κατηγορία της δωροληψίας, της κατάχρησης εξουσίας και της ψευδούς βεβαίωσης.

Πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο διοικητής, ο οποίος συνελήφθη χθες Πέμπτη, φέρεται να ζητούσε 30.000 ευρώ από ιδιοκτήτες καταστημάτων, προκειμένου να μην προβεί σε ελέγχους.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως για την υπόθεση θα διαταχθεί ΕΔΕ και ότι παράλληλα κινούνται οι πειθαρχικές διαδικασίες.

Μαζί με τον Διοικητή του Α.Τ. συνελήφθη και ιδιώτης, ο οποίος φέρεται να ενεργούσε ως μεσολαβητής του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ, καθώς προσέγγιζε επιχειρηματίες του νησιού και ζητούσε τα χρήματα (30.000 ευρώ ανά τουριστική περίοδο) για να μην βεβαιώνονται στα καταστήματά τους παραβάσεις. Στη συνέχεια ο ιδιώτης παρέδιδε τα χρήματα στον αστυνομικό.

Την υπόθεση διερεύνησε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, που έστειλέ στο νησί κλιμάκιο, το οποίο εντόπισε θύμα της δράσης του αξιωματικού. Πρόκειται για γυναίκα επιχειρηματία, η οποία έκλεισε ραντεβού με τον ιδιώτη – μεσάζοντα.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας χθες, 21 Σεπτεμβρίου 2023, το απόγευμα σε νησιωτική περιοχή, αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, κατηγορούμενος για δωροληψία υπαλλήλου που αντίκειται στα καθήκοντά του κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση εξουσίας και ψευδή βεβαίωση, καθώς και ιδιώτης για συνέργεια σε δωροληψία κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, με την εφαρμογή ειδικών ανακριτικών τεχνικών, προέκυψε ότι ο ιδιώτης προσέγγιζε, ως μεσολαβητής του αξιωματικού, επιχειρηματίες του νησιού και ζητούσε -30.000- ευρώ για κάθε τουριστική περίοδο, ώστε να μην βεβαιώνονται παραβάσεις στα καταστήματα τους.

Στη συνέχεια ειδικό κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων πραγματοποίησε επιτόπια προανακριτική έρευνα στο νησί, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε θύμα της παράνομης δράσης του αξιωματικού, από την οποία είχε απαιτηθεί το ποσό των -30.000- ευρώ.

Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία η καταγγέλλουσα σε προγραμματισμένο ραντεβού παρέδωσε στον ιδιώτη προσημειωμένο το χρηματικό ποσό των -30.000- ευρώ, το οποίο σε δεύτερο χρόνο παρέλαβε ο αξιωματικός, από επαγγελματικό χώρο του ιδιώτη. Κατά την έξοδο του από τον χώρο ο αξιωματικός ακινητοποιήθηκε και σε σωματική έρευνα βρέθηκε και κατασχέθηκε το προσημειωθέν χρηματικό ποσό.

Από την περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης, προέκυψε ότι τον Μάιο του 2023, ο αξιωματικός απαίτησε και έλαβε μέσω του ιδιώτη, το χρηματικό ποσό των -1.000- ευρώ από ιδιοκτήτη ξενοδοχείου του νησιού, προκειμένου να μην προβεί σε αστυνομικό έλεγχο κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών που πραγματοποιούνταν στο ξενοδοχείο.

Σε επακόλουθες έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ψηφιακά πειστήρια, το χρηματικό ποσό των -7.000- ευρώ, πρωτότυπη υπογεγραμμένη ανακριτική έκθεση εξέτασης μάρτυρα, κλειδί τραπεζικής θυρίδας και ιδιόχειρες σημειώσεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου