ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης: Ανοίγει τη Δευτέρα πλατφόρμα για τους πληγέντες από την κακοκαιρία

μητσοτάκης-ανοίγει-τη-δευτέρα-πλατφό-991539

Το κράτος θα είναι δίπλα στους πολίτες που πλήγηκαν και γρήγορα, τόνισε ο πρωθυπουργός στην παρέμβασή του από το Λάρισα Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας , λέγοντας ότι αύριο θα ανοίξει η ειδική πλατφόρμα.

Θα καλυφθούν και αγρότες και κτηνοτρόφοι μέσω του ΕΛΓΑ, θα είμαστε δίπλα τους σε κάθε βήμα για τη διαδικασία, χωρίς πολλή γραφειοκρατία, επισήμανε, ο πρωθυπουργός όπως παρουσίασε μέτρα για την αποζημίωση των πληγέντων.

Την Τρίτη θα είμαι στο Στρασβούργο επικεφαλής κλιμακίου, όπου θα έχω συνομιλίες με την πρόεδρο της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για την αρωγή από την Ευρώπη για την κακοκαιρία η οποία σχετίζεται και με την κλιματική αλλαγή. Η κατάσταση απαιτεί και από την Ευρώπη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Σήμερα το ενδιαφέρον μας στράφηκε σε θέματα δημόσιας υγείας, για να είναι οι πολίτες ασφαλείς και υγιείς. Αυτό συμπεριλαμβάνει και το θέμα της καύσης των ζώων που χάθηκαν από την κακοκαιρία, είπε ακόμη.

Ανοίγωντας την παρέμβασή του, ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε όσους είναι στο πεδίο με αυταπάρνηση μέσα στο νερό και τις λάσπες για να επανέλθει η περιοχή όσο το δυνατόν πιο γρήγορα σε κάπως κανονικούς ρυθμούς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου