ΕΛΛΑΔΑ

Κτηνωδία στην Κέρκυρα – Ηλικιωμένη πυροβόλησε σκύλο και τον πέταξε σε πόταμι

κτηνωδία-στην-κέρκυρα-ηλικιωμένη-πυ-962616

Σε βάρος της γυναίκας σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για θανάσιμο τραυματισμό ζώου και παράνομη οπλοκατοχή.

Αποτροπιασμό προκαλεί το νέο περιστατικό θανάτωσης ζώου που σημειώθηκε στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα, με μία 75χρονη να πυροβολεί και να σκοτώνει έναν σκύλο. Μάλιστα στη συνέχεια πέταξε το νεκρό ζώο σε ποτάμι.

Η γυναίκα συνελήφθη το Σάββατο στο πλαίσιο του αυτοφώρου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αχιλλείων και σε βάρος σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για θανάσιμο τραυματισμό ζώου και παράνομη οπλοκατοχή.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας στο σπίτι της 75χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια.

Σε βάρος της ημεδαπής βεβαιώθηκε και το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ και θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες χθες (09.09.2023), στην Κέρκυρα, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αχιλλείων, 75χρονη ημεδαπή και σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για θανάσιμο τραυματισμό ζώου και παράνομη οπλοκατοχή.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, προηγήθηκε καταγγελία σε βάρος της 75χρονης, για θανάτωση ζώου (σκύλου) με χρήση όπλου, το οποίο στην συνέχεια απέρριψε σε ποτάμι περιοχής της Νότιας Κέρκυρας.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία της, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε -1- κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποίησε το Αστυνομικό Τμήμα Αχιλλείων, ενώ, επιπλέον, σε βάρος της ημεδαπής βεβαιώθηκε και το διοικητικό πρόστιμο των -30.000- ευρώ.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου