ΕΛΛΑΔΑ

Ταλαιπωρία για 1.125 επιβάτες δύο πλοίων στη Ραφήνα

ταλαιπωρία-για-1-125-επιβάτες-δύο-πλοίων-σ-991227

Περιμένουν τα ρυμουλκά για να το μεταφέρουν στο λιμάνι – Έμπλεξαν οι άγκυρες με το «Αικατερίνη Π» και υπέστη ζημιές στην προπέλα

Απίστευτη ταλαιπωρία βιώνουν οι 734 επιβάτες του Fast Ferries Andros, που περιμένουν εδώ και πάνω από τέσσερις ώρες στο αγκυροβόλιο της Ραφήνας δύο ρυμουλκά, για να τα μεταφέρουν στο λιμάνι. Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται οι 391 επιβάτες του «Αικατερίνη Π».

Όλα έγιναν το πρωί, όταν έμπλεξαν οι άγκυρες δύο επιβατηγών πλοίων. Στις 7:30, ήταν προγραμματισμένο να φύγει το Ε/Γ-Ο/Γ Fast Ferries Andros για να εκτελέσει το δρομολόγιο Άνδρος-Τήνος-Μύκονος-Πάρος.

Λόγω της μεγάλης έντασης των ανέμων που πνέουν στην περιοχή η καδένα της άγκυρας του Fast Ferries Andros έμπλεξε με την αριστερή καδένα της άγκυρας του Ε/Γ-Ο/Γ Αικατερίνη Π το οποίο ήταν δεμένο στον ντόκο και βρισκόταν στη διαδικασία επιβίβασης και είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο για τις 08.05 για Τήνο-Μύκονο-Νάξο.

Καταστράφηκε η προπέλα του Fast Ferries Andros

Το περιστατικό οδήγησε στην καταστροφή της προπέλας του Fast Ferries Andros, ενώ το «Αικατερίνη Π» έχασε τη μία άγκυρα.

Το δρομολόγιο του Fast Ferries Andros ακυρώθηκε. Παρότι βρίσκεται πολύ κοντά στο λιμάνι, δεν μπορεί να γυρίσει μόνο του και να δέσει και αναμένονται δύο ρυμουλκά για να το μεταφέρουν.

Την ίδια ώρα, το πλοίο «Αικατερίνη Π» με 391 επιβάτες κατευθύνεται στο Λαύριο με μία άγκυρα, αλλά αυτοδύναμα. Στο λιμάνι, οι επιβάτες θα αποβιβαστούν από το πλοίο και θα επιβιβαστούν σε λεωφορεία για να μεταφερθούν πίσω στο λιμάνι της Ραφήνας.

Με καθυστέρηση απέπλευσε το Super Ferry με 551 επιβάτες.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου