ΕΛΛΑΔΑ

Το Λιμενικό έσωσε 76 άτομα νότια του νησιού – Συνελήφθησαν τρεις διακινητές στην Καλαμάτα

το-λιμενικό-έσωσε-76-άτομα-νότια-του-νησ-988332

Δείτε βίντεο από την επιχείρηση του Λιμενικού κοντά στην Ζάκυνθο – Πώς έγινε η διάσωση

Ακόμα μια μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού ολοκληρώθηκε με την διάσωση δεκάδων μεταναστών ανοικτά των ελληνικών θαλασσών και συγκεκριμένα στην Ζάκυνθο.

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΕΚΣΕΔ) ότι ιστιοφόρο σκάφος πλέει σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή 64 ν.μ. ΝΔ ν. Ζακύνθου, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Άμεσα δεσμεύτηκαν τρία (03) παραπλέοντα πλοία, ενώ δόθηκε εντολή σε ένα (01) Παράκτιο Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και σε ένα (01) ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. να μεταβούν στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή. Αρχικώς το εν λόγω Ι/Φ σκάφος εντοπίστηκε από το Φ/Γ πλοίο «EGY CROWN» σημαίας Αιγύπτου, χωρίς να αιτείται συνδρομή. Το ανωτέρω Φ/Γ έλαβε οδηγίες από το ΕΚΣΕΔ να παραμείνει στο σημείο μέχρι την προσέγγιση του Περιπολικού πλοίου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Εν συνεχεία και καθώς το Ι/Φ σκάφος υπέστη μηχανική βλάβη, με εντολή ΕΚΣΕΔ, το Φ/Γ πλοίο «EGY CROWN» περισυνέλεξε τους εβδομήντα έξι (76) αλλοδαπούς. Η μετεπιβίβαση των ανωτέρω αλλοδαπών στο Περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιήθηκε με ασφάλεια στη θαλάσσια περιοχή ν. Σχίζα και εν συνεχεία μεταφέρθηκαν στον λιμένα Καλαμάτας, όπου παρελήφθησαν από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Το Ι/Φ σκάφος, αρχικά ρυμουλκήθηκε από το Φ/Γ πλοίο και εν συνεχεία από το αλιευτικό σκάφος «ΧΑΡΟΥΛΑ» Ν.Σ. 957 συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στον λιμένα Καλαμάτας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν τρεις (03) εκ των ανωτέρω αλλοδαπών, για παράνομη είσοδο στη χώρα, παράνομη διακίνηση αλλοδαπών κατά παράβαση του Ν. 3386/05 και του Ν. 4251/2014 όπως ισχύουν καθώς και των άρθρων 187 (Εγκληματική οργάνωση) και του άρθρου 306 Π.Κ. (Έκθεση ζωής σε κίνδυνο). Οι εβδομήντα έξι (76) αλλοδαποί, είχαν ξεκινήσει πρωινές ώρες την 25/08/2022 από άγνωστο σημείο των τουρκικών ακτών πλησίον «ΜΠΟΝΤΡΟΥΜ», με προορισμό την Ιταλία.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου