ΕΛΛΑΔΑ

Ζητούν να υιοθετήσουν 2χρονη που σώθηκε από ναυάγιο με μετανάστες

ζητούν-να-υιοθετήσουν-2χρονη-που-σώθηκ-98369

Πανελλήνια συγκίνηση έχει προκαλέσει η περιπέτεια του 2χρονου κοριτσιού από τη Συρία, που νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, μετά το ναυάγιο με θύματα 500 μετανάστες ανοιχτά της Μάλτας.

«Γελούσαν» οι διακινητές καθώς βύθιζαν στο θάνατο 500 μετανάστες
Πρόκειται για τη μικρή Νάντια, που έμεινε στη θάλασσα για τέσσερις ημέρες και σώθηκε χάρη στις προσπάθειες της 19χρονης Ντούα αλ Ζαμέλ, η οποία την κρατούσε συνεχώς στην αγκαλιά της. Οι γονείς της μικρής χάθηκαν, αλλά πριν πεθάνουν ζήτησαν από τη 19χρονη να κρατήσει τη μικρή γιατί εκείνη φορούσε σωσίβιο.

Σύμφωνα με το cretaplus.gr, αλλά και με δηλώσεις του διοικητή του ΠΑΓΝΗ Νίκου Χαριτάκη στο Έθνος, δεκάδες άνθρωποι τηλεφωνούν καθημερινά στο νοσοκομείο, ζητώντας να υιοθετήσουν το παιδί.

«Αυτό που συμβαίνει είναι πρωτόγνωρο και συγκλονιστικό. Η ιστορία του παιδιού έχει συγκινήσει όλο τον κόσμο» λέει ο κ. Χαριτάκης.

«Γιατροί και νοσηλευτές έχουν γίνει μία τεράστια αγκαλιά για το κοριτσάκι. Μανούλες και μπαμπάδες που την προσεγγίζουν με τρυφερότητα και αγάπη. Προσπαθούν να την κάνουν να νιώσει ασφάλεια, να ξεπεράσει το σοκ» ανέφερε.

Πρέπει να σημειωθεί ότι εάν δεν βρεθούν συγγενικά πρόσωπα της μικρής, τότε οι διαδικασίες για την αναδοχή της θα κινηθούν από την Πρόνοια σε συνεννόηση με τη Δικαιοσύνη.

Το πλοιάριο με τους περίπου 500 μετανάστες είχε αναχωρήσει στις 6 Σεπτεμβρίου από λιμάνι της Αιγύπτου με προορισμό την Ιταλία. Σύμφωνα με τις καταγγελίες επιζώντων οι ίδιοι οι διακινητές βύθισαν το σκάφος και την καθώς οι μετανάστες πνίγονταν στα νερά της Μεσογείου εκείνοι γελούσαν…

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου