ΕΛΛΑΔΑ

Ποινή φυλάκισης 44 ετών στον ιδιοκτήτη γηροκομείου – «Πάρτε τους τρόφιμους»

ποινή-φυλάκισης-44-ετών-στον-ιδιοκτήτη-γ-978118

Η έφεσή του έχει αναστέλλουσα δύναμη, υπό τον όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ

Ποινή φυλάκισης 44 ετών, με εκτιτέα τα 8 χρόνια, επιβλήθηκε στον ιδιοκτήτη γηροκομείου στο Ηράκλειο μετά από καταγγελίες για την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους του ιδρύματος.

Ο 60χρονος είχε συλληφθεί πριν λίγες εβδομάδες, μετά από καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης των τροφίμων του οίκου ευγηρίας αλλά και την κατάσταση της δομής.

Η υπόθεση εκδικάστηκε πριν λίγες ημέρες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, και στον ιδιοκτήτη της μονάδας, σε βάρος του οποίου είχε ασκηθεί, μεταξύ άλλων, δίωξη για έκθεση ανθρώπου σε κίνδυνο, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης των 44 ετών, με εκτιτέα τα 8 χρόνια. Σύμφωνα με το cretalive.gr, η έφεσή του έχει αναστέλλουσα δύναμη, υπό τον όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το τοπικό μέσο, η υπόθεση έχει και συνέχεια, καθώς η πλευρά του γηροκομείου απέστειλε σήμερα εξώδικο στην Εισαγγελία Ηρακλείου, με ένα τελεσίγραφο. Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης της μονάδας λέει στην Εισαγγελία ότι μέχρι τις 30 Αυγούστου, πρέπει να παραληφθούν οι 30 τρόφιμοι (άστεγοι, άποροι, κλπ) που οι Κοινωνικές Υπηρεσίες είχαν ζητήσει να φιλοξενηθούν στη συγκεκριμένη δομή δωρεάν, επισημαίνοντας ότι, αφού θεωρείται ακατάλληλος να λειτουργεί το γηροκομείο, οι αρμόδιοι πρέπει να πάρουν τους τρόφιμους που «μου εμπιστευθήκατε να φιλοξενήσω δωρεάν».

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου