ΕΛΛΑΔΑ

Ιερά Σύνοδος: Ο ρασοφόρος που αυτοπροβάλλεται ως «Μητροπολίτης Χριστόδουλος»

ιερά-σύνοδος-ο-ρασοφόρος-που-αυτοπροβ-96990

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στους εκκλησιαστικούς κύκλους η είδηση ότι ένας «ιερέας» με το κοσμικό όνομα Νικόλαος Διαμαντόπουλος, αυτοπροβάλλεται και δραστηριοποιείται ως «Μητροπολίτης Χριστόδουλος».

Μάλιστα για το λόγο αυτό η Ιερά Σύνοδος προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου

«Προς ενημέρωση του ευσεβούς πληρώματος της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Ιερά Σύνοδος Αυτής ανακοινώνει ότι ρασοφόρος με το κοσμικό όνομα Νικόλαος Διαμαντόπουλος, ο οποίος δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο και αυτοπροβάλλεται ως «Μητροπολίτης Χριστόδουλος», φέροντας μάλιστα και τα διακριτικά διάσημα του Επισκόπου, δεν ανήκει στην Εκκλησία της Ελλάδος, δεν είναι κανονικός Επίσκοπος ή Μητροπολίτης, ούτε καν Ιερεύς ή Διάκονος και, συνεπώς, οποιοδήποτε ιερό Μυστήριο «τελεί» είναι άκυρο.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, μάλιστα, την οποία παρέσχε στην Ιερά Σύνοδο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, στην Επαρχία του οποίου δραστηριοποιείται ο εν λόγω ρασοφόρος, κατεδικάσθη υπό της Ελληνικής Δικαιοσύνης τον παρελθόντα Ιανουάριο 2022, για τα εξής αδικήματα: α) αντιποίηση εκκλησιαστικής αρχής και σχήματος, β) αντιποίηση εκκλησιαστικής αρχής κατ’ εξακολούθηση και γ) εξύβριση.

Κατόπιν τούτων, καλούνται όλα τα μέλη της Εκκλησίας της Ελλάδος να απέχουν οποιασδήποτε εκκλησιαστικής κοινωνίας με τον ως είρηται ρασοφόρο.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος»

Έκανε εξομολογήσεις μέσω messenger

Είναι ο ίδιος «ιερέας» που τον Αυγούστου του 2019 προσέφερε τις υπηρεσίες του από… το σπίτι.

Τι έκανε; Καλούσε τους πιστούς σε εξομολόγηση μέσω της εφαρμογής… Messenger

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου