ΕΛΛΑΔΑ

Νεαρός ξυλοκόπησε τουρίστα επειδή μίλησε στη σύντροφό του – Δάγκωσε και λιμενικό

νεαρός-ξυλοκόπησε-τουρίστα-επειδή-μί-969359

«Ηθελα να την προστατεύσω» είπε στο δικαστήριο – Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με τριετή αναστολή

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε έναν 20χρονο που γρονθοκόπησε έναν τουρίστα όταν τον είδε να μιλάει στη σύντροφό του και επιτέθηκε στους λιμενικούς όταν προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν και να του περάσουν χειροπέδες.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, 5 Ιουλίου, όταν ο κατηγορούμενος που είχε καταναλώσει αλκοόλ πήγε να συναντήσει την σύντροφό του στην Α’ προβλήτα του λιμένα Θεσσαλονίκης. Τότε, διαπίστωσε ότι ένας άγνωστος άντρας μιλούσε μαζί της και περπατούσε σε κοντινή απόσταση από εκείνη και του επιτέθηκε με κλωτσιές και μπουνιές.

Λιμενικοί που βρίσκονταν σε υπηρεσία και αντιλήφθηκαν το επεισόδιο, έτρεξαν για να συγκρατήσουν τον νεαρό και να προλάβουν τα χειρότερα, όμως ο 20χρονος ξεκίνησε να τους επιτίθεται λεκτικά και να τους βρίζει χυδαία, ενώ μόλις προσπάθησαν να του περάσουν χειροπέδες και να τον βάλουν στο όχημα, εκείνος… δάγκωσε τον έναν στα δάχτυλα στο δεξί του χέρι.

Η κατάθεση του λιμενικού που δέχθηκε επίθεση

Ο πρώτος λιμενικός που δέχθηκε το δάγκωμα από τον νεαρό, αφού κατέθεσε στο δικαστήριο πως δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του κατηγορουμένου για σωματικές βλάβες, περιέγραψε πώς συνέβη το περιστατικό εκείνο το βράδυ.

«Είχαμε υπηρεσία και ξαφνικά είδαμε τον κατηγορούμενο να κυνηγάει έναν τουρίστα και να τον χτυπάει με κλωτσιές. Δεν μπορούσε να ηρεμήσει, άρχισε να μας βρίζει και να μας απειλεί. Έλεγε ότι ο τουρίστας μίλησε στην κοπέλα του. Όταν μπήκαμε στο αυτοκίνητο αντιστάθηκε και άρχισε να μας σπρώχνει, γύρισε το κεφάλι του και με δάγκωσε στο δάχτυλο του δεξιού χεριού, ευτυχώς καταφερα και το τράβηξα. Μετά του βάλαμε χειροπέδες και συνέχισε να μας απειλεί, μας είπε ότι είχε πιει δύο μπουκάλια κρασί. “Ενόχλησε την κοπέλα μου, εσείς τι θα κάνατε;”, μας έλεγε διαρκώς», κατέθεσε ο λιμενικός που εμφανίστηκε στο δικαστήριο με επίδεσμο στο χέρι.

«Ήταν εξαγριωμένος επειδή ο τουρίστας μίλησε στην κοπέλα του», κατέθεσε με τη σειρά του ο δεύτερος λιμενικός υπάλληλος, τονίζοντας και ο ίδιος ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του νεαρού. «Τον κλωτσούσε και τον χτυπούσε. Τρέξαμε να προστατεύσουμε τον τουρίστα και τον τραβήξαμε. Μας είπε ότι τον είδε να παρενοχλεί την κοπέλα του και για αυτό του επιτέθηκε. Ο τουρίστας έφυγε και ο κατηγορούμενος προσπάθησε να του επιτεθεί ξανά, όμως τον τραβήξαμε πίσω», σημείωσε.

«Ηταν μεθυσμένος, πρώτη φορά τον άκουσα να μιλάει… τουρκικά» κατέθεσε η σύντροφός του

Η σύντροφός του κατηγορουμένου κατέθεσε στο δικαστήριο πως είχε μιλήσει με τον σύντροφό της λίγη ώρα νωρίτερα και πως είχαν συνεννοηθεί να βρεθούν στο συγκεκριμένο σημείο.

«Με το που έφτασα στο λιμάνι άρχισε να μου μιλάει ένας νεαρός και να με ρωτάει για ένα πάρτι, ενώ συνέχισε να περπατάει δίπλα μου. Γύρισα και φώναξα το αγόρι μου μόλις τον είδα. Προσπάθησα να μη δώσω έμφαση στη κατάσταση. Ήταν μεθυσμένος, δεν καταλάβαινε τι έκανε. Πρώτη φορά στα τέσσερα χρόνια που έχουμε σχέση τον άκουσα να μιλάει… τουρκικά, την άλλη ημέρα δεν θυμόταν τι έκανε και με ρωτούσε για να μάθει τι συμβαίνει. Ήμαστε μαζί τέσσερα χρόνια και συγκατοικουμε. Δεν πίνει σχεδόν ποτέ αλκοόλ, δεν τον έχω δει ξανά ποτέ σε τέτοια κατάσταση και δεν τον έχω ακούσει ποτέ ξανά να μιλάει… τουρκικά», κατέθεσε η 23χρονη.

«Ήθελα να την προστατεύσω» είπε στην απολογία του

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη από τους λιμενικούς και απέδωσε τη συμπεριφορά του στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

«Μόλις έφτασα στο λιμάνι είδα έναν κύριο να μιλάει στη σύντροφό μου, σε πολύ κοντινή απόσταση. Λόγω της μέθης δεν υπολόγισα τίποτα και προχώρησα επιθετικά κατά επάνω του. Ζητάω συγνώμη, το έκανα μόνο για να υποστηρίξω την κοπέλα μου. Ήταν λάθος που δεν συνεργάστηκα. Ήμουν πάνω στην ταραχή με τον άλλον», είπε.

Σημειώνεται ότι ο τουρίστας που δέχθηκε επίθεση από τον 20χρονο δεν κατέθεσε μήνυση στις Αρχές και αποχώρησε από το σημείο του συμβάντος.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου