ΕΛΛΑΔΑ

Κρίσιμη κατάσταση για τον Σύρο που τραυματίστηκε σε καταδίωξη

κρίσιμη-κατάσταση-για-τον-σύρο-που-τρα-96752

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται μετανάστης από τη Συρία που τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι το πρωί της Δευτέρας όταν πυροβόλησαν λιμενικοί κατά τη καταδίωξη σκάφους που μετέφερε μετανάστες από τα τουρκικά παράλια στη χώρα μας.

Αντίθετα εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στη Θεσσαλονίκη άλλος μετανάστης από τη Συρία που επίσης τραυματίστηκε στον ώμο και υπεβλήθη το απόγευμα της Δευτέρας σε χειρουργική επέμβαση. Υπενθυμίζεται πως στο περιστατικό που έγινε στη θαλάσσια περιοχή Καλύμνου και Ψερίμου τραυματίστηκε και ένας λιμενικός στο χέρι ο οποίος μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών αποχώρησε από το νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι μέσα σε οκτώ ώρες – περίπου στις 14.30 – σημειώθηκε παρόμοιο περιστατικό, χωρίς τραυματισμό, στην ίδια περιοχή.

Με εντολή του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος κ. Αθανάσιου Αθανασόπουλου, στο σημείο έσπευσε ο περιφερειάρχης της 8ης Περιφερειακής Διοίκησης, αρχιπλοίαρχος κ. Ιωάννης Αργυρίου, προκειμένου να συνδράμει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ενώ διετάχθη και ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ), όπως προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις.

Συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των λιμενικών μεταφέρουν την αγωνία και ανησυχία των συναδέλφων τους που υπηρετούν στα πλωτά του Λιμενικού λέγοντας πως τα δυο περιστατικά είναι ενδεικτικά της κατάστασης που διαμορφώνεται στο ανατολικό Αιγαίο.

Όπως λένε οι σύγχρονοι δουλέμποροι εμφανίζονται αδίστακτοι και δεν υπολογίζουν τίποτα προκειμένου να επιτύχουν τον σκοπό τους έναντι χρημάτων και πλέον η μάχη έχει σκληρύνει.

Επιπλέον εκφράζουν το φόβο ότι αργά ή γρήγορα εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα υπάρχουν θύματα ανάμεσα στους λιμενικούς που επιχειρούν στα θαλάσσια σύνορα και ζητούν τη λήψη μέτρων για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο.

Επιπροσθέτως λένε πως πρέπει να τεθεί το θέμα του «πολέμου» στο Αιγαίο στην επικείμενη συνάντηση που θα έχουν οι Αρχηγοί των Ακτοφυλάκων Ελλάδας και Τουρκίας.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου