ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Πρόστιμα στο beach bar για τις πλωτές κατασκευές από το Λιμεναρχείο – Είχαν διαπιστωθεί ξανά παραβάσεις

ρόδος-πρόστιμα-στο-beach-bar-για-τις-πλωτές-κα-966209

Πρόστιμα επιβλήθηκαν στην επιχείρηση στην Ρόδο από το Λιμεναρχείο για παραβάσεις σχετικά με τις κατασκευές μέσα στη θάλασσα. Το βίντεο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου με τον σερβιτόρο να δίνει παραγγελίες στους θαμώνες του beach bar που κάθονταν στα «πλωτά τραπεζάκια», σχεδόν… κολυμπώντας προκάλεσε αντιδράσεις.

Αντιδράσεις όχι μόνο λόγω της συγκεκριμένης πρακτικής, με πολλούς να κάνουν λόγο για «εργασιακή εκμετάλλευση» και «απάνθρωπες εργασιακές συνθήκες», αλλά και σχετικά με τις ξύλινες εξέδρες που υπήρχαν μέσα στο νερό. Από την αρχή ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επισιτισμού – Τουρισμού, Γιώργος Χότζογλου που κατήγγειλε το «σερβίρισμα στη θάλασσα» μιλώντας στο enikos.gr, είχε θέσει ερωτήματα σχετικά με το εάν υπάρχουν άδειες κατασκευής των συγκεκριμένων πλωτών εξεδρών ή είναι αυθαίρετες.

Κατόπιν εντολής του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη το Λιμεναρχείο Ρόδου προέβη σε ελέγχους στη συγκεκριμένη επιχείρηση και διαπιστώθηκαν παραβάσεις που σχετίζονται με την παράνομη κατάληψη θαλάσσιου χώρου από επικαθήμενες κατασκευές από μέταλλο και ξύλο. Το αποτέλεσμα ήταν να επιβληθούν πρόστιμα.

Σύμφωνα με ενημέρωση, ανάλογες παραβάσεις είχαν διαπιστωθεί και σε προγενέστερους ελέγχους και συγκεκριμένα στις 16 Μαΐου 2023 και 21 Ιουνίου 2023 και είχαν σχηματιστεί σχετικές δικογραφίες.

Σημειώνεται ότι στο beach bar το απόγευμα του Σαββάτου μετέβη και κλιμάκιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, αλλά δεν διαπιστώθηκε κάποια παράβαση όσον αφορά στα εργασιακά.

Οι φορείς πάντως ζητούν να υπάρξει άμεσα διάταξη και νομοθετική πρωτοβουλία που θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και προστασία των εργαζομένων από ακραίες περιπτώσεις. Να μην υπάρχει δηλ. νομικό κενό για τέτοια φαινόμενα.

enikos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου