ΕΛΛΑΔΑ

Σε σοκ ο πατέρας του 8χρονου από τη Νάουσα: «Το παιδί δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας»

σε-σοκ-ο-πατέρας-του-8χρονου-από-τη-νάου-958568

«Οι γιατροί μας είπαν ότι πιθανόν να είχε μηνιγγίτιδα» – «Ακόμα δε ξέρουμε από τι πέθανε», λέει ο πατέρας

«Το παιδί μας χάθηκε σε μια ημέρα», τονίζει ο πατέρας του 8χρονου παιδιού από τη Νάουσα Ημαθίας, που κατέληξε το απόγευμα της Κυριακής στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης.

Ο ανήλικος μεταφέρθηκε αρχικά το πρωί του Σαββάτου από τους γονείς του στο νοσοκομείο της Νάουσας Ημαθίας, με υψηλό πυρετό και συμπτώματα γαστρεντεριτιδας, ενώ την επόμενη ημέρα κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης.

Με την υγεία του να παρουσιάζει ραγδαία επιδείνωση, οι γιατροί έκριναν απαραίτητο το παιδί να μεταφερθεί σε τρίτο νοσοκομείο και συγκεκριμένα στο Ιπποκράτειο που διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων, ωστόσο όταν έφτασε ήταν σε κωματώδη κατάσταση και υπέστη ανακοπή, με αποτέλεσμα – πάρα τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών – το παιδί να καταλήξει.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr, ο πατέρας του 8χρονου, ακόμα δε γνωρίζουν από τι πέθανε το παιδί τους καθώς οι γιατροί εκτιμούν ότι μπορεί να είχε μηνιγγίτιδα, όμως δεν ήταν σίγουροι. Για αυτόν τον λόγο αναμένουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης και των ιστολογικών εξετάσεων, προκειμένου να καταλάβουν πως, από τη μια στιγμή στην άλλη, έχασαν το παιδί τους.

Ο 8χρονος, σύμφωνα με τον πατέρα του, εκδήλωσε χαμηλό πυρετό το απόγευμα της Παρασκευής και οι γονείς του του έδωσαν αντιπυρετικά φάρμακα, θεωρώντας ότι πιθανότητα ήταν κάποια ίωση, ένα απλό κρύωμα. Την επόμενη ημέρα, βλέποντας ότι το παιδί έκανε εμετούς και είχε συμπτώματα γαστρεντεριτιδας το μετεφεραν στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

«Φύγαμε και επιστρέψαμε μετά από λίγη ώρα για να πάρουμε αποτελέσματα των εξετάσεων, τα οποία δεν έδειχναν ότι παιδί είχε κάτι ανησυχητικό και τα νούμερα ήταν σχεδόν φυσιολογικά. Ωστόσο οι γιατροί μας είπαν να κάνουμε προληπτικά εισαγωγή για να το παρακολουθούν. Το παιδί έκανε νέες εξετάσεις το μεσημέρι της Κυριακής οι οποίες έδειξαν ότι όλα τα νούμερα ήταν στο ‘τέρμα’», εξηγεί ο πατέρας του παιδιού, τονίζοντας ότι μεταφέρθηκε ταχύτατα στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης που εφημέρευε, ενώ στη συνέχεια κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στη ΜΕΘ Παιδων του Ιπποκράτειου, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

«Το παιδί μας χάθηκε σε μια ημέρα. Οι γιατροί μας είπαν ότι με βάση τα συμπτώματα ήταν πιθανόν να έχει μηνιγγίτιδα, από μηνιγγιτιδόκοκκο, αλλά δεν ήταν σίγουροι. Δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας», σημειώνει ο πατέρας του 8χρονου.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου