ΕΛΛΑΔΑ

Πατέρας και γιος ανάμεσα στους βιαστές της 12χρονης στον Κολωνό – Νέος ανακριτικός κύκλος

πατέρας-και-γιος-ανάμεσα-στους-βιαστέ-954978

Οι νέες συλλήψεις προέκυψαν μετά την τελευταία, έκτη κατά σειρά, συμπληρωματική κατάθεση της 12χρονης στις αρχές Απριλίου

Σοκάρουν οι νέες εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στα Σεπόλια με τις νέες συλλήψεις να αποκαλύπτουν 7 νέους βιαστές της ανήλικης μεταξύ των οποίων και ενός 48χρονου με τον 21χρονο γιο του.

Πατέρας και γιος φέρεται να είχαν βιάσει την 12χρονη έναντι αμοιβής, χωρίς να έχουν γίνει περισσότερα στοιχεία γνωστά μέχρι τώρα για το πώς είχαν έρθει σε επαφή με το κορίτσι και πόσες φορές είχαν συναντηθεί μαζί του.

Οι νέες συλλήψεις

Οι υπόλοιποι πέντε συλληφθέντες είναι αλλοδαποί και συγκεκριμένα ένας 47χρονος αλβανικής υπηκοότητας ο οποίος φέρεται να διακινούσε και φωτογραφίες της ανήλικης, δύο Πακιστανοί 52 και 36 ετών και δύο από το Μπαγκλαντές 44 και 28 ετών.

Οι νέες συλλήψεις προέκυψαν μετά την τελευταία, έκτη κατά σειρά, συμπληρωματική κατάθεση της 12χρονης στις αρχές Απριλίου.

Τότε είχε περιγράψει τα συγκεκριμένα πρόσωπα και είχε δώσει πληροφορίες για τα σημεία που τους είχε συναντήσει, για τα αυτοκίνητά τους και άλλες λεπτομέρειες που βοήθησαν στην ταυτοποίησή τους σε συνδυασμό με τα ηλεκτρονικά αρχεία που έχουν στην κατοχή τους οι Αρχές μέσα από τα κινητά τηλέφωνα και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που έχουν κατασχεθεί, κυρίως του Ηλία Μίχου.

Αφού ολοκληρώθηκε η έρευνα από την ΕΛΑΣ, έδειξαν στη 12χρονη τουλάχιστον 25 φωτογραφίες υπόπτων μεταξύ των οποίων και των 7, τους οποίους και αναγνώρισε.

Τα στοιχεία δόθηκαν στις εισαγγελικές αρχές που χειρίζονται την υπόθεση και εξέδωσαν τα σχετικά εντάλματα σύλληψεις τα οποία εκτελέστηκαν σήμερα το πρωί.

Νέος ανακριτής

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τις 7 νέες συλλήψεις ανοίγει ένας νέος κύκλος ερευνών για την υπόθεση.

Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό οι επτά νέοι συλληφθέντες θα απολογηθούν σε διαφορετικό ανακριτή προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο παρέλευσης του 18μηνου για τους κατηγορούμενους που έχουν προφυλακιστεί εδώ και μήνες.

Έτσι ο πρώτος ανακριτικός κύκλος, που βρίσκει στη φυλακή τους περισσότερους κατηγορούμενους, ολοκληρώθηκε και η δικογραφία μετά και τις τελευταίες διαδικαστικές ενέργειες αναμένεται να διαβιβαστεί πρώτα σε εισαγγελέα και από εκεί στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο για την παραπομπή ή μη των ήδη κατηγορουμένων σε δίκη.

Το 18μηνο

Ωστόσο, με το κλείσιμο της πρώτης δικογραφίας δεν κλείνει και η ποινική εμπλοκή για όλα τα πρόσωπα αφού η 12χρονη σε νέα κατάθεση που έδωσε στις αρχές εισέφερε στοιχεία που οδήγησαν στην άσκηση νέων ποινικών διώξεων σε βάρος προσώπων που είχαν μείνει εκτός του πεδίου των ερευνών της δικαιοσύνης.

Στόχος της δικαιοσύνης είναι η πρώτη υπόθεση να προχωρήσει άμεσα και να μην παραμείνει άλλο σε εκκρεμότητα καθώς ήδη μετρά ο χρόνος της προσωρινής κράτησης για τους κατηγορουμένους και όπως πάντα σε τέτοιες πολυπρόσωπες υποθέσεις υπάρχει στον ορίζοντα ο κίνδυνος να λήξουν τα 18μηνα,που είναι και τα ανώτατα όρια πρωινής κράτησης, πριν ολοκληρωθεί η ποινική διαδικασία.

Πηγή: in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου