ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθεροι οι τέσσερις συλληφθέντες για το εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα

ελεύθεροι-οι-τέσσερις-συλληφθέντες-γ-953924

Αναμένεται να οριστεί τακτική δικάσιμος για την υπόθεση

Ελεύθεροι αφέθηκαν με προφορική εντολή του εισαγγελέα τα τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν στα πλαίσια του αυτοφώρου, μετά το εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε τη Δευτέρα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα άτομο και να τραυματιστούν σοβαρά άλλα δύο. Για την υπόθεση αναμένεται να οριστεί δικάσιμος.

Πρόκειται για τον πλοίαρχο του πλοίου, τον τεχνικό ασφαλείας – επιβλέπων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, τον εργοδότη του χειριστή του γερανοφόρου οχήματος και τον εκπρόσωπο της επιχείρησης που διενεργούσε τις επισκευαστικές εργασίες στη διάρκεια των οποίων συνέβη το δυστύχημα.

Η Ομοσπονδία Υπαλληλων Ελλάδος ΟΜΥΛΕ και η Ενωση Δοκίμων Λιμενεργατών του ΟΛΠ ζητούν την αυστηρή διερεύνηση των αιτίων του συγκεκριμένου δυστυχήματος και την απόδοση ευθυνών σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Επίσης, ζητούν να ενταθούν τα μέτρα ασφαλείας σε όλους τους χώρους εργασίας και να γίνονται αυστηρότεροι και εντατικότεροι έλεγχοι από τους αρμόδιους φορείς για την τήρησή τους.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου