ΕΛΛΑΔΑ

Βελτιώθηκε η υγεία της ερπετολόγου που την δάγκωσε οχιά σε σχολείο

βελτιώθηκε-η-υγεία-της-ερπετολόγου-πο-953442

Ελάχιστα λεπτά μετά το δάγκωμα που δέχθηκε από το δηλητηριώδες φίδι, υπέστη αναφυλακτικό σοκ – Βελτιώθηκε η κλινική της εικόνα

Σημαντική βελτίωση παρουσιάζει η υγεία της 43χρονης εθελόντριας ερπετολόγου που το απόγευμα της Παρασκευής δέχθηκε δάγκωμα οχιάς όταν πήγε να την απομακρύνει από σχολείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τη συντονίστρια διευθύντρια της Α’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του “Παπανικολάου”, Μηλίτσα Μπιτζάνη, η ασθενής συνεχίζει να υποστηρίζεται αναπνευστικά και αιμοδυναμικά και βρίσκεται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση, ωστόσο η κλινική της εικόνα έχει βελτιωθεί σημαντικά.

Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα, ελάχιστα λεπτά μετά το δάγκωμα που δέχθηκε από το δηλητηριώδες φίδι, υπέστη αναφυλακτικό σοκ και διασωλυνωθηκε άμεσα από τους διασώστες του ΕΚΑΒ που έφτασαν στο 30ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, αφού η υγεία της παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και έως τώρα η κατάσταση της χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς πολύ σοβαρή.

Το περιστατικό συνέβη σε σχολικό συγκρότημα στην οδό Γιαννιτσών, όταν επιστάτης εντόπισε ένα φίδι στο ισόγειο του σχολείου, την ώρα λειτουργίας του ολοήμερου. Κατευθείαν έγινε κλήση στην πυροσβεστική, η οποία με τη σειρά της έδωσε το τηλέφωνο δύο ερπετολόγων και στο σημείο έφτασε πρώτη η εθελόντρια της οργάνωσης «Δράση για την Άγρια Ζωή», η οποία έπιασε με γάντι το φίδι για να το βάλει σε κλουβί-τσάντα μεταφοράς, ωστόσο, αυτό τη δάγκωσε.

Μιλώντας στο protothema.gr, μια ημέρα μετά το περιστατικό, η μητέρα της 43χρονης ανέφερε πως η κόρη της διαθέτει την κατάλληλη εκπαίδευση για να αναλαμβάνει περιστατικά με ερπετά και έτσι ειδοποιηθηκε το απόγευμα της Παρασκευής από την εθελοντική ομάδα που είναι μέλος για να επιληφθεί του περιστατικού.

Η γυναίκα, που είναι μητέρα ενός παιδιού πέντε ετών, έφτασε στο σχολείο και έπιασε το δηλητηριώδες φίδι, ωστόσο δέχθηκε το δάγκωμα μόλις το έβαλε στο κλουβί και πήγε να το κλείσει, όπως αναφέρει η μητέρα της.

«Έχει μεγάλη εμπειρία και άνεση με τα ερπετά, το έχει κάνει και άλλες φορές με επιτυχία αλλά αυτή ήταν ιδιαίτερη περίπτωση γιατί το φίδι βρέθηκε σε σχολείο και ήθελε να βοηθήσει ακόμα περισσότερο. Έφυγε άμεσα μόλις την κάλεσαν για το περιστατικό. Σε ο,τιδήποτε έχει σχέση με εθελοντισμό βοηθάει. Είναι το πάθος της», ανέφερε η μητέρα της 43χρονης.

Σχετικά με την κατάσταση της υγείας της που παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση, τονίζει ότι η κόρη της υπέστη αλλεργικό σοκ. «Σύμφωνα με όσα μας έχουν αναφέρει οι γιατροί του νοσοκομείου, η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ευτυχώς είναι σταθερή η κατάσταση. Όλοι οι γιατροί είναι απο πάνω της και την προσέχουν. Της έχει δοθεί και η κατάλληλη αγωγή. Πιστεύουμε να πάνε όλα καλά», σημείωσε η μητέρα της 43χρονης.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου