ΕΛΛΑΔΑ

Ενέκρινε το Ελεγκτικό Συνέδριο τον φιλικό διακανονισμό ΟΛΠ-Cosco

ενέκρινε-το-ελεγκτικό-συνέδριο-τον-φι-95198

Δέκτη έκανε την Τρίτη το Ελεγκτικό Συνέδριο τη συμφωνία ΟΛΠ – Coscο, πιο γνωστή ως φιλικό διακανονισμό και επόμενο βήμα είναι η κύρωση της συμφωνίας δια νόμου στη Βουλή.

Είχε προηγηθεί αίτηση αναστολής προηγούμενης απόφασης η οποία δεν ενέκρινε τη συμφωνία. Τότε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Μονίμων και Δόκιμων Λιμενεργατών του ΟΛΠ είχαν απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε καμία ενέργεια πώλησης του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ και του ΟΛΘ.

Παράλληλα μετά την απόφαση αυτή προχωρά χωρίς εμπόδια η διαδικασία πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.

Πλέον ανοίγει και ο δρόμος για τις επενδύσεις ύψους 230 εκατομμυρίων ευρώ «για (α) την κατασκευή και εκμετάλλευση του Δυτικού Προβλήτα III του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ Α.Ε. από τη ΣΕΠ Α.Ε, (β) την κατασκευή για λογαριασμό του ΟΛΠ Α.Ε του Προβλήτα Πετρελαιοειδών και (γ) την αναβάθμιση με νέο μηχανολογικό εξοπλισμό των Προβλητών II και Ανατολικού Προβλήτα ΙΙΙ ΣΕΜΠΟ» όπως σημειώνονταν σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και τονίζονταν χαρακτηριστικά πως απόρροια της επένδυσης είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον Πειραιά και η μετάβαση του λιμανιού του Πειραιά σε τροχιά περαιτέρω ανάπτυξης στο διεθνές περιβάλλον.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου