ΕΛΛΑΔΑ

Στο 31,52% η συμμετοχή έως τις 14:00 – Στις 19:00 κλείνουν οι κάλπες

στο-3152-η-συμμετοχή-έως-τις-1400-στις-1900-κλείν-950255

Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών – Χωρίς προβλήματα εξελίσσεται η ψηφοφορία σε όλη τη χώρα – Στις 20:30 η πρώτη εκτίμηση για τα αποτελέσματα των εκλογών

Ομαλά εξελίσσεται από τις επτά το πρωί της Κυριακής η εκλογική διαδικασία σε όλη τη χώρα με τις κάλπες να κλείνουν στις επτά το απόγευμα. Λίγο μετά τις 14:00, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης ενημέρωσε πως η συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές ανέρχεται στο 31,52%.

Σύμφωνα με την ενημέρωση μέχρι τώρα στις εκλογές έχει ψηφίσει το 31,52% των εγγεγραμμένων σε 16.520 εκλογικά τμήματα. «Αποφασίσαμε να δώσουμε μία και καλή τη δεύτερη ανακοίνωση, όπου σε αυτή συμμετέχουν περίπου το 80% των εκλογικών τμημάτων» ανέφερε ο γγ του υπουργείου Εσωτερικών.

Τα πρώτα λεπτά αμέσως μετα το κλείσιμο της καλπης, στις 19:00 το απόγευμα της Κυριακής, θα καταχωρηθούν τα πρώτα αποτελέσματα από 200 μικρά εκλογικά τμήματα ενώ περίπου στις 19:30 θα ξεκινήσει η μαζική αποστολή αποτελεσμάτων απο τα εκλογικά τμήματα προς το κεντρικό συστημα του ΥΠΕΣ.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Singular Logic, περίπου στις 20:30 το βράδυ θα γίνει η πρώτη εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος και εως τις 10 η εκτίμηση θα επικαιροποιηθει καθως θα εχει ενσωματωθεί μεγαλύτερο ποσοστο ψήφων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ3 ο κ. Σταυριανουδάκης, είπε πως πριν τις 12 τα μεσάνυχτα, θα γίνουν γνωστές και οι σταυροδοσίες των βουλευτών.

Η μείωση των χρόνων για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οφείλεται στην πλήρη κάλυψη ολων των εκλογικων τμημάτων με ταμπλετ που θα προμηθευτούν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι ωστε να καταχωρουν αμεσα τα αποτελέσματα, πρωτα των συνδυασμών και στη συνέχεια των υποψηφίων βουλευτών.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου