ΕΛΛΑΔΑ

Στη φυλακή ο 54χρονος που κατηγορείται ότι βίασε την εγκυμονούσα σύντροφό του

στη-φυλακή-ο-54χρονος-που-κατηγορείται-ό-949482

Κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία στην ανακριτρια ο 54χρονος που φέρεται να βίασε την 31χρονη έγκυο σύντροφό του τα ξημερώματα της Πέμπτης, στο διαμέρισμά τους στη Θεσσαλονίκη.

Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό και εξυβριση, ενώ φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες και να υποστήριξε, ενώπιον της ανακριτριας, πως η σεξουαλική πράξη έγινε συναινετικά και ότι η 31χρονη τον κατήγγειλε καθώς είχαν αρκετούς καυγάδες μεταξύ τους και τον ζήλευε.

Σύμφωνα με την καταγγελία της γυναίκας, ο 54χρονος ξημερώματα Πέμπτης, εντός της οικίας όπου συνοικούν στην περιοχή της Ηλιούπολης, με χρήση σωματικής βίας την εξανάγκασε σε «ανοχή γενετήσιας πράξης».

Η 31χρονη, συνοδεία αστυνομικών, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ ο 54χρονος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για βιασμό, σε συνδυασμό με τις διατάξεις της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας.

20230519_121752
20230519_121759_1_

“Η ανακριτρια με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα αποφάσισαν ότι προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής σε βάρος του εντολέα μου και αποφάσισαν από κοινού την προφυλάκισή του“, δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του 54χρονου, Δημητρης Στρεβινας.

Το ζευγάρι συζούσε μαζί σε οικία στην περιοχή της Ηλιούπολης στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο κατηγορούμενος γνώριζε πως η σύντροφός του ήταν έγκυος.

“Είναι δεδομένο ότι και οι δύο μεριές υποστηρίζουν ότι υπήρξε σεξουαλική πράξη. Στη βάση της συγκεκριμένης δικογραφίας, το ζήτημα είναι αν υπήρξε συναινετική σεξουαλική πράξη ή μη. Η πλευρά της καυαγγελουσας υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε συναινετική επαφή, το αντίθετο υποστηρίζει ο κατηγορούμενος“, σημείωσε ο κ. Στρεβινας.

Βγαίνοντας με χειροπέδες από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για να μεταφερθεί στις φυλακές, ο 54χρονος δεν θέλησε να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου