ΕΛΛΑΔΑ

Συντετριμμένος ο πατέρας που παρέσυρε το 2,5 ετών κοριτσάκι του με το ΙΧ στα Χανιά

συντετριμμένος-ο-πατέρας-που-παρέσυρ-948650

Ο 48χρονος πήγε στο νοσοκομείο σήμερα το πρωί μαζί με τη σύζυγό του, υποβασταζόμενος από συγγενείς του

Συγκλονισμένος είναι ο πατέρας στα Χανιά που παρέσυρε το 2,5 ετών παιδί του, με το κοριτσάκι να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

«Εκανα πίσω με το αυτοκίνητο για να βγω από την αυλή. Δεν κατάλαβα ότι το παιδί βρισκόταν έξω εκείνη την ώρα, δεν το είδα», είχε πει στις πρώτες του δηλώσεις, ενώ όπως μετέδωσε ο Alpha και η εκπομπή Tlive, ο πατέρας του 2,5 ετών κοριτσιού πήγε σήμερα (17/5) στο νοσοκομείο για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του παιδιού και βγαίνοντας δεν σταμάτησε να κλαίει. «Παιδί μου τι σου έκανα. Είσαι η ζωή μου όλη…» έλεγε.

Ο 48χρονος πήγε στο νοσοκομείο σήμερα το πρωί μαζί με τη σύζυγό του, υποβασταζόμενος από συγγενείς του, με την οικογένεια να είναι συντετριμμένη και να προσεύχεται να τα καταφέρει το παιδάκι ενώ όσο περνούν οι ώρες, η αγωνία κορυφώνεται.

Το 2,5 ετών κοριτσάκι που παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο του πατέρα του στην Κρήτη, παραμένει διασωληνωμένο στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, με τους γιατρούς να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να το κρατήσουν στη ζωή.

«Δυστυχώς η κατάσταση του παιδιού είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Είναι διασωληνωμένο», είπε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης.

«Τις πρωινές ώρες είχε μία μικρή ελάττωση των φαρμάκων και αντέδρασε ικανοποιητικά που αυτό είναι ένα αισιόδοξο σημείο, αλλά δεν παύει η κατάστασή του να είναι κρίσιμη και πολύ σοβαρή. Οι βλάβες που έχει υποστεί, δεν επιτρέπουν μεγάλη αισιοδοξία», ανέφερε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ.

«Εγώ προσωπικά δεν έχω συναντήσει τους γονείς ακόμη, αλλά οι γιατροί της μονάδας είναι σε συνεχή επαφή μαζί τους. Οι επόμενες 48 ώρες είναι κρίσιμες για τη ζωή του, από εκεί και ύστερα θα έχουμε τον καιρό να αξιολογήσουμε τις κακώσεις λεπτομερέστερα», συμπληρώνει ο κ. Χαλκιαδάκης.

Το χρονικό

Όλα έγιναν το μεσημέρι της Τρίτης στον Κίσσαμο Χανίων. Ο πατέρας του παιδιού μπήκε στο αυτοκίνητό του και στην προσπάθειά του να ξεπαρκάρει, όπως ισχυρίστηκε, δεν είδε πως το 2,5 ετών κοριτσάκι που βρισκόταν πίσω από το όχημα, με αποτέλεσμα να το παρασύρει.

Και οι δύο γονείς είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ο πατέρας ο οποίος βρίσκεται σε σοκ, φέρεται να έχει πει προφορικά στους αστυνομικούς ότι δεν είδε ότι το κοριτσάκι που βρισκόταν στην αυλή.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε με βαριά τραύματα στο κεφάλι στο νοσοκομείο Χανίων και όταν οι γιατροί κατάφεραν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της υγείας της, έγινε η διακομιδή της στο ΠΑΓΝΗ.

Η μητέρα του κοριτσιού που διανύει τον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης της περιμένει καρτερικά για ένα χαρμόσυνο νέο. Στο πλευρό της και ο πατέρας της μικρούλας που ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει πώς συνέβη το ατύχημα.

Για τον 48χρονο πατέρα σχηματίστηκε δικογραφία για σωματικές βλάβες από αμέλεια, ενώ υποβλήθηκε σε αλκοτέστ που βγήκε αρνητικό.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου