ΕΛΛΑΔΑ

Κ. Μητσοτάκης: «Πάνε για κυβέρνηση παράλυσης και ακυβερνησίας, για να σώσουν τις καρέκλες τους»

κ-μητσοτάκης-πάνε-για-κυβέρνηση-παρά-948247

«θέλουν να μας βάλουν φυλακή, υποστηρίζει ο Πρωθυπουργός»

Απάντηση στα σενάρια που διακινούνται για σχηματισμό ολιγόμηνης «κυβέρνησης ειδικού σκοπού για να πέσει φως στην υπόθεση των υποκλοπών» από τους ηττημένους των εκλογών της 21ης Μαΐου τα οποία προέκυψαν μετά και την διακαναλική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο πρωθυπουργός επεσήμανε: «Λίγο πριν τις κάλπες έπεσαν οι μάσκες. Όταν έλεγα ότι υπάρχει υπόγεια συνεννόηση, αυτό εννοούσα αλλά δεν θα μπορούσα να το φανταστώ σε αυτή την έκταση. Από την κυβέρνηση των ηττημένων περάσαμε στην κυβέρνηση των απελπισμένων. Τι θα κάνουν; Θα παρέμβουν και στη Δικαιοσύνη; Οι υποθέσεις είναι στη Δικαιοσύνη. Μία κυβέρνηση ειδικού σκοπού δεν θα μπορεί να πληρώνει συντάξεις και να αντιμετωπίζει την Τουρκία, θα είναι κυβέρνηση παράλυσης. Θέλουν να μας στείλουν φυλακή για να σώσουν τις καρέκλες τους. Τα λέω και για τον κ. Ανδρουλάκη. Πρέπει να ξέρουν οι πολίτες ότι ψηφίζοντας Ανδρουλάκη, θα τους βγει Τσίπρας από την πίσω πόρτα».

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα:

Ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης αλλά και τις αλλαγές που προτίθεται να κάνει, είπε χαρακτηριστικά πως θα είναι τόσο σταθερή που μέσα στις πρώτες 100 μέρες η χώρα θα έχει ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα. Παράλληλα επεσήμανε πως θα προβεί σε αλλαγές στο σχήμα καθώς τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια έχει προβεί σε βαθμολογήσεις υπουργών και πως το νέο σχήμα θα έχει πολλές γυναίκες.

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στα εθνικά θέματα και σε όσους κάνουν λόγο για «Πρέσπες του Αιγαίου» είπε, «εγώ δεν έχω πει ποτέ κάτι τέτοιο, εμείς ενισχύσαμε την άμυνα και τις διπλωματικές σχέσεις. Δείξαμε ότι μπορούμε να διαχειριστούμε την Τουρκία. Ελπίζουμε για το καλύτερο, αλλά είμαστε έτοιμοι».

mitsotakis_synenteuksi__2_

Για τις επιθέσεις από τον Αλέξη Τσίπρα: Από το 2015 ο κ. Τσίπρας και το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ με έχει στοχοποιήσει προσωπικά εμένα και την οικογένειά μου. Είδα τα σποτ με την μαύρη προπαγάνδα. Εμείς θέλουμε να μιλούμε για το πρόγραμμά μας και την επόμενη τετραετία. Δεν θα παρακολουθήσω τον κ. Τσίπρα στη μαύρη προπαγάνδα.

Δείτε σε βίντεο ολόκληρη τη συνέντευξη:

Για την ΕΥΠ: Κάναμε ό,τι πρέπει για να την εκσυγχρονίσουμε. Είναι εξαιρετικά δύσκολο από τα βήματα που κάναμε να παρακολουθηθεί νόμιμα ένας πολίτης. Δεν μπορώ να παρακολουθήσω τον κ. Τσίπρα στη χυδαιότητά του. Ποινικές ευθύνες να αποδοθούν εφόσον υπάρχουν, η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη. Ποινικές ευθύνες αποδόθηκαν στον κ. Παππά, ο οποίος καταδικάστηκε για χειραγώγηση του μιντιακού τοπίου. Η ΕΥΠ πρέπει να απασχολείται κυρίως με θέματα εξωτερικής ασφάλειας.

Για το ΠΑΣΟΚ: Δεν θεωρώ ότι εξυπηρετεί μία εκσυγχρονιστική πολιτική. Έχω πολύ μεγάλη δυσκολία να συνεργαστώ με τον κ. Ανδρουλάκη. Εμείς με το ΠΑΣΟΚ και τους ψηφοφόρους του συναντηθήκαμε πολλές φορές την τελευταία δεκαετία σε πολλά θέμα, κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ. Υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι των πολιτών στις δημοσκοπήσεις, που λένε ότι θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ αλλά θεωρούν εμένα καταλληλότερο πρωθυπουργό, αυτό θα πρέπει να προβληματίσει τον κ. Ανδρουλάκη.

Για την υπόθεση των Τεμπών: Πολλά έχουν αλλάξει στον σιδηρόδρομο. Φυσικά έχουμε δεσμευτεί ότι η σύμβαση πλήρους σηματοδότης θα υλοποιηθεί. Δέσμευσή μας να έχουμε σιδηροδρόμους απολύτως ασφαλείς.

mitsotakis_synenteuksi__3_

Για την Οικονομία: Να κοστολογηθούν τα κομματικά προγράμματα, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, είτε σε ανεξάρτητο αξιολογητή. Γιατί δεν το κάνει ο κ. Τσίπρας; Υπάρχει χρόνος για κοστολόγηση των προγραμμάτων, αν όχι στις πρώτες, για τις δεύτερες εκλογές. Σήμερα είμαστε ένα βήμα πριν την επενδυτική βαθμίδα. Δεν υπάρχει κίνδυνος δημοσιονομικού εκτροχιαμού.

Για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τη 13η σύνταξη, τον μειωμένο ΦΠΑ: Για τους συνταξιούχους ο κ. Τσίπρας πρέπει να είναι προσεκτικός με τον νόμο Κατρούγκαλου. Νισάφι πια με όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι συνταξιούχοι γνωρίζουν πολύ καλά. ΦΠΑ στα τρόφιμα θα στοιχίσει 1,5 δισ. και θα έχει ελάχιστο αποτέλεσμα. Ο κ. Τσίπρας να απαντήσει πού θα βρει τα χρήματα. Αν θέλουμε να στηρίξουμε τους πολίτες χρησιμοποιούμε άλλα εργαλεία όχι την μείωση του ΦΠΑ που εξυπηρετεί τους μεσάζοντες.

Για την επιδοματική πολιτική: Εμείς διαχειριστήκαμε έκτακτες κρίσεις. Όσο μειώνονται η ανεργία και αναπτύσσεται η οικονομία, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να πληρώσουν περισσότερα. Το καλάθι του νοικοκυριού δούλεψε. Λύση είναι οι μόνιμες αυξήσεις των μισθών.

Για το όποιος κερδίσει μένει, όποιος χάσει μένει και τον κ. Τσίπρα: Χρησιμοποίησα αυτή τη φράση μιλώντας για μπάσκετ, αυτό ερμηνεύτηκε με πολλούς τρόπους. Ο κ. Τσίπρας είπε, «αν χάσει ο Μητσοτάκης να φύγει, αν χάσω εγώ με εκτιμούν» οπότε θα πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο. Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση μετά τις ήττες ανοίγει αυτή η συζήτηση στα κόμματα.

Για το δημογραφικό: Τα άλλα κόμματα δεν μιλούν, εμείς έχουμε κάνει πολλά, δώσαμε το επίδομα γέννας, φτιάχνουμε βρεφονηπιακούς σταθμούς, αυξάνουμε το αφορολόγητο κ.α. Όλα αυτά υπάρχουν στο πρόγραμμά μας. Τρίτον, θα υπάρχουν αλλαγές στα πρόσωπα. Έχω βαθμολογήσει στη διάρκεια των ετών, έχω δεσμευθεί ότι θα έχουμε περισσότερες γυναίκες.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου