ΕΛΛΑΔΑ

Χειροπέδες στον άνδρα που ξυλοκοπούσε άγρια τον σκύλο του στον Λαγκαδά

χειροπέδες-στον-άνδρα-που-ξυλοκοπούσ-948141

Παράλληλα με τη σύλληψη, του έχει επιβληθεί και διοικητικό πρόστιμο

Συνελήφθη ο άντρας που εμφανίζεται σε βίντεο να κακοποιεί το σκυλί του, σε περιφραγμένο χώρο, στην περιοχή των Λουτρών Λαγκαδά, στη Θεσσαλονίκη.

Κατά πληροφορίες πρόκειται για ηλικιωμένο, ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί αύριο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Είχε προηγηθεί μήνυση από εκπρόσωπο φιλοζωικού σωματείου της περιοχής.

Το βίντεο αναρτήθηκε σε φιλοζωική ομάδα στο Facebook, με τον άνδρα να εμφανίζεται να χτυπάει με ξύλο το σκυλί. Παράλληλα με τη σύλληψη τού έχει επιβληθεί και διοικητικό πρόστιμο.

Ο ίδιος μιλά για παρεξήγηση

Στο βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, ο άνδρας φαίνεται να χτυπάει με ξύλο τον σκύλο του σε υπαίθριο χώρο, στον οικισμό των Λουτρών του δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Για παρεξήγηση και λάθος εντυπώσεις κάνει λόγο ο 87χρονος που εμφανίζεται στο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου κατηγορείται για κακοποίηση του σκύλου του.

Συγκεκριμένα, σε βίντεο που τράβηξε γειτόνισσα και ανέβηκε σε ομάδα φιλοζωικής, ο 87χρονος εμφανίζεται να φωνάζει στο σκυλί και να κρατάει ένα καλάμι.

Η γυναίκα που τραβάει το βίντεο φωνάζει «μη χτυπάτε το σκυλί» και υποστήριξε ότι ο ηλικιωμένος το χτυπούσε και το κακοποίησε.

Από την μεριά του ο 87χρονος δηλώνει ότι «δεν χτύπησα το σκυλί. Πήγαινε στις κότες και για να μην τις φάει, του φώναξα. Είναι κουτάβι και δεν ξέρει. Χτυπούσα στο έδαφος το καλάμι, όχι το σκύλο».

Μάλιστα, ο 87χρονος μετά την καταγγελία, αυτοβούλως πήγε το σκυλί που είναι 6 μηνών σε κτηνιατρείο για να λάβει ιατρική γνωμάτευση και να επιβεβαιωθεί ότι δεν δέχθηκε κακοποίηση.

«Από δυο ημερών το έχω. Του είπε φύγε, για να μάθει γιατί αλλιώς θα τα φάει όλα. Είναι δυνατόν να το χτυπήσω; Εγώ το μεγάλωσα», φέρεται να δήλωσε ο ιδιοκτήτης του σκύλου.

Λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη…

Πηγή: in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου