ΕΛΛΑΔΑ

Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση για το ασφαλιστικό, το βράδυ η ψηφοφορία

σε-υψηλούς-τόνους-η-συζήτηση-για-το-ασφ-9476

Με τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών αναμένεται να κορυφωθεί απόψε στην Ολομέλεια η συζήτηση του ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού.

Η συζήτηση ξεκίνησε με ένταση και σήμερα, Κυριακή, ενώ υπήρξε έντονη διαφωνία Βούτση – Χριστοφιλοπούλου για το επεισόδιο μεταξύ συνδικαλιστών δικηγόρων και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ χθες, Σάββατο, μέσα στο εντευκτήριο.

Το νομοσχέδιο πρόκειται να ψηφιστεί το βράδυ με ονομαστική ψηφοφορία, αίτημα για την διεξαγωγή της οποίας προανήγγειλαν ήδη ότι θα καταθέσουν η ΝΔ και το ΚΚΕ, και πάντως θα τύχει της στήριξης μόνον της πλειοψηφίας, αφού σύσσωμη η Αντιπολίτευση έχει δηλώσει ότι καταψηφίζει κατακεραυνώνοντας το νομοθέτημα.

Το επεισόδιο με τους συνδικαλιστές

Η συζήτηση ξεκίνησε από το πρωί σε υψηλούς τόνους. Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε μεταξύ του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, που χαρακτήρισε στημένο και απαράδεκτο χθεσινό λεκτικό επεισόδιο στο εντευκτήριο του Κοινοβουλίου μεταξύ δικηγόρων συνδικαλιστών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, και τόνισε ότι δεν επιτραπεί να επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα.

Νωρίτερα, η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου υποστήριξε ότι η Βουλή σήμερα αστυνομοκρατείται, ενώ χαρακτήρισε πρωτοφανές κοινωνικοί και συνδικαλιστικοί φορείς που έχουν ραντεβού με κόμματα στο εντευκτήριο να συνοδεύονται από τη φρουρά του Κοινοβουλίου.

«Χθες συνέβη ένα απαράδεκτο γεγονός στο εντευκτήριο, όπου συνδικαλιστές δικηγόροι εστράφησαν εναντίον βουλευτών, υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση στα όρια bullying» επισήμανε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε: «Είναι στα όρια του γκροτέσκου να απειλούνται βουλευτές ανάλογα με το τι ψηφίζουν. Δεν έδωσα καμία σημασία, παρ’ ότι είχαν πλημμυρίσει τα site και ήταν στημένο το επεισόδιο. Επίτηδες δεν έδωσα συνέχεια, είμαι έμπειρος και δημοκρατικός, για να μην δώσουμε τροφή.

» Αυτό που επιχειρήθηκε και σήμερα να συμβεί, με νέα ραντεβού που δίνονται εντός Κοινοβουλίου, ενώ θα έπρεπε να δοθούν εντός των γραφείων των κομμάτων, δεν θα επιτραπεί στο εντευκτήριο. Στο εντευκτήριο δεν θα γίνεται λεκτική διαμάχη, εύλογη ανάμεσα στην ένταση, μεταξύ συνδικαλιστών και βουλευτών. Όλοι οι συνδικαλιστές να πάνε στα γραφεία των κομμάτων να πουν τα αιτήματα τους, στο γραφείο το δικό μου, που είναι ανοικτό για να πιέσουν, ως έχουν δικαίωμα» είπε.

Πετρόπουλος: Την ίδια ασπιρίνη παίρνουν ο φτωχός κι ο πλούσιος

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα εξελίσσει ένα σύστημα ασφάλισης με προοδευτικούς όρους» τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος και επιτέθηκε στην αντιπολίτευση για την αρνητική της στάση, καταλογίζοντας της πολιτική σκοπιμότητα.

«Πρέπει να διασώσουμε έναν λαό που βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση, με δικαιοσύνη. Δεν υπάρχει ούτε ένα ασφαλιστικό ταμείο που να μην έχει ελλείμματα σήμερα» τόνισε και προσέθεσε ότι με τις νέες ρυθμίσεις προωθείται η κοινωνική δικαιοσύνη.

«Την ίδια ασπιρίνη παίρνει ο φτωχός την ίδια παίρνει και ο πολύ πλούσιος» σημείωσε και επέρριψε ευθύνες στην αντιπολίτευση λέγοντας πως ενώ είχε ψηφίσει την συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού, στην συνέχεια δεν στήριξε τις νομοθετικές ρυθμίσεις και την κάλεσε να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για πολιτική εξαπάτηση του ελληνικού λαού και ότι προχωρά σε οριζόντιες μειώσεις των συντάξεων.

«Δεν θα αφήσετε τίποτα όρθιο. Σας στοιχειώνουν τα λάθη σας και το παρελθόν σας. Η ΝΔ είναι η ελπίδα» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βρούτσης.

Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου