ΕΛΛΑΔΑ

Στον ανακριτή οι δύο συλληφθέντες για τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου

στον-ανακριτή-οι-δύο-συλληφθέντες-για-946984

Oι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία και αρπαγή κατά συναυτουργία σε βάρος του 26χρονου

Στον ανακριτή βρίσκονται από νωρίς το πρωί του Σαββάτου οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται για την εμπλοκή τους στην υπόθεση αρπαγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι αρχές ερευνούν το ρόλο τους στη μεταφορά και την εξαφάνιση της σορού του, ενώ το συμβούλιο πλημμελειοδικών απέρριψε το αίτημα ακυρότητας της διαδικασίας την οποία είχαν υποβάλει δια μέσου των πληρεξούσιων δικηγόρων τους.

Oι δύο συλληφθέντες, ένας 53χρονος και ένας 54χρονος, φέρεται να είχαν κομβικό ρόλο στην υπόθεση του Αυγούστου του 2012, χωρίς ωστόσο να έχουν παραδεχτεί κάτι μέχρι στιγμής. Αμφότεροι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία και αρπαγή κατά συναυτουργία σε βάρος του 26χρονου.

Πώς συνέλαβαν τους δύο νέους κατηγορούμενους

Οι τηλεφωνικές συνομιλίες με τον «εγκέφαλο» της οργάνωσης και κυρίως οι εντολές που τους έδινε προκειμένου να εξαφανίσουν το πτώμα ήταν αυτές που οδήγησαν στις δύο νέες συλλήψεις προ ημερών για την υπόθεση της δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου το καλοκαίρι του 2012.

Οι δύο συλληφθέντες θεωρούνται περιφερειακά στελέχη της ομάδας που είχε αρπάξει στις αρχές Αυγούστου τον 26χρονο και μάλιστα ένας εκ των δύο φέρεται να έλαβε την εντολή από τον 78χρονο αρχηγό για να κάψει το πτώμα του θύματος.

Οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν πως τα συγκεκριμένα άτομα με τη βοήθεια συνεργών σκηνοθέτησαν ένα ταξίδι και αγόρασαν μια μεγάλη ποσότητα κάρβουνου με σκοπό να εξαφανίσουν τη σορό του Μάριου.

Μετά από πολύμηνη έρευνα και ανάλυση των τηλεφωνικών συνομιλιών που είχαν οι συλληφθέντες με τον 78χρονο φίλο της οικογένειας του Μάριου Παπαγεωργίου, ο οποίος κρυβόταν πίσω από την απαγωγή και τη δολοφονία του 26χρονου, οι Αστυνομικοί κατέληξαν πως ο 54χρονος ήταν αυτός που ανέλαβε να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του το πτώμα του νεαρού στην κρυφή τοποθεσία, στα Βίλια.

Οταν, μάλιστα, ο 53χρονος και ο 54χρονος αντιλήφθηκαν πως σφίγγει ο «κλοιός» γύρω από τους δράστες της άγριας δολοφονίας ο δεύτερος έκαψε το μαύρο Fiat προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη του.

Κομβικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης έπαιξε και η έκθεση του Καναδού ερευνητή που διόρισε η οικογένεια του Μάριου η οποία έφερε στο «φως» τόσο τις συνομιλίες των μελών της εγκληματικής ομάδας με τον 78χρονο όσο και το «περίεργο» ταξίδι που οργάνωσαν οι δύο συνεργοί του.

Τα δύο μέλη της συμμορίας, τα οποία συνελήφθησαν το απόγευμα της Δευτέρας σε Νέα Σμύρνη και Καλλιθέα.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου