ΕΛΛΑΔΑ

Αρτα: Πιθανή η αλλαγή της δίωξης σε βάρος του πατέρα για το θάνατο του βρέφους

αρτα-πιθανή-η-αλλαγή-της-δίωξης-σε-βάρο-946660

Ο δικηγόρος, Γιάννης Μαρακάκης, εξηγεί ότι η ποινική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση που ασκήθηκε στον πατέρα του βρέφους προϋποθέτει δόλο

Για την τραγική υπόθεση της Άρτας με το βρέφος που πέθανε ξεχασμένο στο αυτοκίνητο, μίλησε στο LIVE NEWS ο Γιάννης Μαρακάκης, εξηγώντας γιατί είναι πιθανό να αλλάξει η δίωξη σε βάρος του τραγικού πατέρα.

Ο κ. Μαρακάκης εξηγεί τους λόγους που αφέθηκε ελεύθερος ο 37χρονος πατέρας αλλά και για το ποιες θα μπορούσαν να είναι οι ποινές του.

«Εξεπλάγην όταν του ασκήθηκε ποινική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση γιατί αυτή προϋποθέτει δόλο. Δεν μπορούμε να φανταστούμε πως το έκανε επίτηδες γιατί το κατηγορητήριο αυτό εννοεί. Το ότι σήμερα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, εμένα με εκπλήσσει αλλά θωρώ πως αφήνει μία θυρίδα βεβαιότητας πως όταν γίνει η ανάκριση και πάει στο συμβούλιο για την παραπομπή του στο ακροατήριο, τότε θα μεταβληθεί σε ανθρωποκτονία από αμέλεια. Στη περίπτωση που κάποιος κατηγορείται για κάτι που έχει τελέσει και υπάρχει μεγάλη ψυχική οδύνη, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αφεθεί ελεύθερος γιατί έχει καταδικάσει μόνος του τον εαυτό του» αναφέρει ο γνωστός δικηγόρος.

Ο Γιάννης Μαρακάκης ανέφερε πως τα πλημμελήματα τιμωρούνται με λίγα έτη με αναστολή. Όπως είπε, όλη η Ελλάδα συμμερίζεται το δράμα της οικογένειας και δήλωσε πως αυτό συμβαίνει πολύ συχνά στο εξωτερικό και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου