ΕΛΛΑΔΑ

Bild: Λέσβος, το νησί των νεκρών προσφύγων (βίντεο)

bild-λέσβος-το-νησί-των-νεκρών-προσφύγων-β-94572

Έρευνα στη Λέσβο έκαναν δύο ρεπόρτερ της γερμανικής εφημερίδας Bild, η οποία έχει τίτλο στο επίμαχο ρεπορτάζ της, «Λέσβος, το νησί των νεκρών προσφύγων».

Οι δημοσιογράφοι της γερμανικής εφημερίδας αναφέρονται στην θλιβερή αλήθεια. «Οι σκηνές που απεικονίζονται στο τρισδιάστατο βίντεο αντανακλούν την ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο: σωσίβια πεταμένα στις ακτές του νησιού αλλά και πρόχειροι τάφοι ων προσφύγων που έχασαν την ζωή τους στα νερά της Μεσογείου στην προσπάθεια τους να γλιτώσουν από την φρίκη του πολέμου στην πατρίδα τους και να βρουν ένα ασφαλές καταφύγιο στην ευρωπαϊκή ” γης της επαγγελίας”».

«Λίγοι στο νησί ξέρουν ότι υπάρχει αυτό το νεκροταφείο», γράφει η γερμανική εφημερίδα και προσθέτει: «Αυτή είναι η θλιβερή αλήθεια. Στα κανονικά νεκροταφεία του νησιού δεν υπάρχει χώρος για να γίνει η ταφή των προσφύγων που πνίγηκαν. Για εβδομάδες, πολλές σοροί είχαν μείνει σε ψυγεία καθώς δεν μπορούσε να γίνει η ταφή τους», προσθέτει.

«Η Λέσβος ήταν κάποτε γνωστή ως ο παράδεισος των διακοπών. Για τους πρόσφυγες έγινε ένας τόπος ελπίδας. Τώρα όμως, έγινε το νησί των νεκρών προσφύγων» καταλήγει το άρθρο…

Δείτε το σχετικό video της Bild:

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου