ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος βρέφους στην Αρτα: «Να μην τύχει σε κανέναν» – Τα πρώτα λόγια του 37χρονου πατέρα

θάνατος-βρέφους-στην-αρτα-να-μην-τύχε-945556

«Θα ήθελε να λείπει αυτός παρά το παιδί του» είπε ο δικηγόρος του – Ο 37χρονος πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε ο 37χρονος πατέρας από την Άρτα ο οποίος ξέχασε το 5,5 μηνών κοριτσάκι του κλειδωμένο στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα το μωρό να βρει τραγικό θάνατο.

arta_pateras_aytokinito_2
Το αυτοκίνητο του 37χρονου, μέσα στο οποίο ξέχασε το βρέφος

Oπως φαίνεται στο βίντεο του protothema.gr άνδρες της αστυνομίας με βιαστικές κινήσεις τον βάζουν στο περιπολικό ενώ νωρίτερα πέρασε από τον εισαγγελέα και του ασκήθηκε κατηγορία για θανατηφόρα έκθεση. Ο ίδιος με σκυμμένο το κεφάλι μπήκε στο περιπολικό αποφεύγοντας τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Άρτα: Ο πατέρας πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή - Με σκυμμένο το κεφάλι στα δικαστήρια

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Δημήτρη Λαμπράκη, «πρόκειται για ένα φριχτό παιχνίδι της μοίρας. Χάθηκε ένα μωρό και μαζί χάθηκαν και άλλες δύο ψυχές του ίδιου (σ.σ. του 37χρονου πατέρα) και της μητέρας (σ.σ. του βρέφους)»

Όπως είπε ο 37χρονος ο οποίος είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση είπε μόνο «καλύτερα να μην είχε συμβεί το γεγονός» και ότι «θα ήθελε να λείπει αυτός παρά το παιδί του»

Στις φωτογραφίες και στο βίντεο του protothema.gr φαίνεται ο δρόμος και το σημείο που είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του, ο 37χρονος πατέρας.

Είναι ένα σημείο όπου διέρχονται πολίτες και αυτοκίνητα αλλά σύμφωνα με μαρτυρίες, κανείς δεν κατάλαβε ότι μέσα στο αυτοκίνητο χαροπάλευε το κοριτσάκι διότι το όχημα είχε φιμέ τζάμια.

Το σημείο που είχε παρκαρισμένο το αυτοκίνητο ο πατέρας και ξέχασε κλειδωμένο το παιδί του

Ο 37χρονος το έβαλε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου για να το μεταφέρει αρχικά στον βρεφονηπιακό σταθμό κι έπειτα να συνεχίσει για τη δουλειά του, καθώς εργάζεται σε δημόσια υπηρεσία της Άρτας. Ωστόσο, δεν το πήγε ποτέ στον σταθμό. Αντίθετα, πάρκαρε το ΙΧ του, το κλείδωσε και στη συνέχεια πήρε το υπηρεσιακό του όχημα για να συνεχίσει τη δουλειά του, ενώ δεν είχε αντιληφθεί ότι ξέχασε το 5,5 μηνών κοριτσάκι δεμένο στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.

arta_simeio
Φωτογραφίες από το σημείο που είχε παρκαρισμένο το αυτοκίνητο ο πατέρας

Η ασύλληπτη τραγωδία αποκαλύφθηκε όταν η μητέρα του παιδιού πήγε στον βρεφονηπιακό σταθμό για να το παραλάβει. Τότε, οι υπεύθυνοι της είπαν ότι το παιδί δεν ήρθε σήμερα στον σταθμό κι όταν εκείνη κάλεσε έντρομη τον σύζυγό της έλαβε την απάντηση «κλείσε γρήγορα, ξέχασα το μωρό στο αυτοκίνητο».

Ο πατέρας του βρέφους έσπευσε στο αυτοκίνητο και βρήκε το 5,5 μηνών κοριτσάκι χωρίς τις αισθήσεις του. Το βρέφος μεταφέρθηκε στις 14:55 στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών για να το κρατήσουν στη ζωή.

Ο πατέρας συνελήφθη ενώ του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια από τον εισαγγελέα Άρτας .Σε καταστολή βρίσκεται η 27χρονη μητέρα του άτυχου βρέφους.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου