ΕΛΛΑΔΑ

Βροχές και καταιγίδες σε οχτώ περιοχές μέχρι το απόγευμα – Δείτε χάρτες

βροχές-και-καταιγίδες-σε-οχτώ-περιοχέ-943082

Τι καιρός θα επικρατήσει στη Μαγνησία;

Βροχές και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού για τις επόμενες ώρες σήμερα Παρασκευή (5/5) λόγω του βαρομετρικού χαμηλού που βρίσκεται στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο (Θάλασσα του Λεβάντε).

Συγκεκριμένα, βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται στη Θεσσαλία, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, ενώ έως το μεσημέρι θα επηρεαστούν και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, σημαντικά ύψη βροχής αναμένονται στην Δυτική Κρήτη και πιθανόν στη Νότια Πελοπόννησο. Τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Δείτε τους χάρτες του meteo.gr με το εκτιμώμενο ύψος βροχής μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι

kairos-vroxi-xartis1
kairos-vroxi-xartis2

Προβλήματα στα Χανιά

Η έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ωρών στην Κρήτη προκάλεσε προβλήματα σε περιοχές των Χανίων.

Τα περισσότερα προβλήματα παρουσιάστηκαν σε παραλιακές περιοχές όπου από την βροχή μεταφέρθηκαν φερτά υλικά και χώμα στις παραλίες, Καλαθά και Τερσανά Ακρωτηρίου, ενώ προβλήματα αναφέρθηκαν στις περιοχές Στέρνες και Μουζουρά, καθώς και σε σημείο του οδικού δικτύου προς Μαράθι, όπου και βρίσκονται σε εξέλιξη έργα της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης Χανίων.

Από την έντονη βροχόπτωση συγκεντρώθηκε μεγάλη ποσότητα νερού σε σημείο του δρόμου κοντά στο αεροδρόμιο Χανίων, όπου και υπήρξε παρέμβαση της Πυροσβεστικής, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν προβλήματα στην λειτουργία του αεροδρομίου.

kairos-xania4
kairos-xania3
kairos-xania2
kairos-xania

Κλειστό και από τις δύο εισόδους είναι σήμερα το φαράγγι της Σαμαριάς, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, λαμβάνοντας υπόψη τις μετεωρολογικές προγνώσεις για ασταθή καιρικά φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και εντός του φαραγγιού.

H πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκύριακο

Σύμφωνα με την ΕΜΥ για αύριο Σάββατο (6/5) στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ενώ στην Κρήτη πιθανώς το πρωί να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν στα ορεινά τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια όπου θα φτάσει τους 22 με 24 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Για την Κυριακή (7/5) στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην Κρήτη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν στα ορεινά τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Δευτέρα (8/5) στα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν στα ορεινά τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Για την Τρίτη (9/5) και την Τετάρτη (10/5) στα δυτικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, τοπικά στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα την Τρίτη έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου