ΕΛΛΑΔΑ

Ζητάει και τα ρέστα ο άνανδρος που έβαζε το πιτ μπουλ του να σκοτώσει γατάκια

ζητάει-και-τα-ρέστα-ο-άνανδρος-που-έβαζ-941610

Επιχείρησε να υπερασπιστεί τον εαυτό του ο επικίνδυνος 27χρονος που βάζει το πιτ μπουλ του να σκοτώνει γατάκια, προσπάθεια που δεν στέφθηκε με επιτυχία

Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η είδηση που ανέδειξε το in, ότι άνανδρος νεαρός έβαζε το πιτ μπουλ του να σκοτώνει γατάκια σε Βύρωνα και Καισαριανή, συμβάλλοντας στην προσπάθεια των φιλοζωικών να βρεθεί και να σταματήσει η άρρωστη δράση του εναντίον ανυπεράσπιστων πλασμάτων.

Ο 27χρονος, Νίκος Κάρφης, ταυτοποιήθηκε από αυτόπτες μάρτυρες μετά τη μεγάλη κινητοποίηση που υπήρξε. Το χαρακτηριστικό τατουάζ στο δεξί μπράτσο, που κυκλώνεται στις φωτογραφίες, αλλά και το κρίσιμο στοιχείο της συμμετοχής του στο Masterchef το 2022, που δημοσίευσε το in συνέβαλαν στον εντοπισμό του.

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασε, ο 27χρονος ζήτησε να εμφανιστεί στην εκπομπή Live News του MEGA προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του αλλά μάλλον η επιλογή του αυτή γύρισε μπούμερανγκ. Στην αρχή με μάλλον επιθετική -κάτι που βάσει των πράξεων του δεν εξέπληξε κανέναν- διάθεση υποστήριξε ότι επ’ ουδενί δεν έχει προβεί σε θανατώσεις γατιών χρησιμοποιώντας τον σκύλο του ως φονικό όπλο, ζητώντας μάλιστα εξηγήσεις για όλα λέγονται για αυτόν.

Στην συνέχεια όμως της συζήτησης έπεσε σε αντιφάσεις ενώ παντελής ήταν η αδυναμία του να αντικρούσει τα όσα είπε μέλος φιλοζωικής που επίσης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή.

Ο Νίκος Καρφής εμφανίζεται αρχικά στο βίντεο να δείχνει το σκύλο του χτίζοντας εικόνα φιλόζωου και υπερασπιζόμενος τον Μάρλει, το πιτ μπουλ, -που πάντως κανείς δεν κατηγόρησε, σε αντίθεση με τον ιδιοκτήτη του Μάρλει εναντίον του οποίου υπάρχουν πολλές καταγγελίες. «Για πάμε να δούμε λίγο τον σκύλο τον εκτελεστή Μάρλεϊ. Τι λένε για εσένα λεβεντάκο μου; Που είσαι τόσο κούκλος και όμορφος και χαμογελάς κιόλας;» λέει ο Νίκος Καρφής, ιδιοκτήτης του Μάρλεϊ.

Στη συνέχεια ο ίδιος ισχυρίζεται ότι επ’ ουδενί δεν έχει προβεί σε θανατώσεις γατιών χρησιμοποιώντας τον σκύλο του ως φονικό όπλο.

«Είναι άδικο να την πληρώσω εγώ»

«Είπαν ότι βάζω τον σκύλο μου και σκοτώνει τις γάτες και χαίρομαι με αυτό, ότι τις κρεμάω στα δέντρα. Είναι άδικο να την πληρώσω εγώ, να βρούμε αυτόν που το κάνει όλοι μαζί», είπε χαρακτηριστικά.

Τι ισχυρίστηκε για το συμβάν στο πάρκο της Ανάληψης

Σύμφωνα με κατοίκους του Βύρωνα ο 27χρονος την περασμένη εβδομάδα είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο του στο πάρκο της Ανάληψης και μπροστά στα μάτια δεκάδων παιδιών και περαστικών, ο σκύλος του κατακρεούργησε αδέσποτη γάτα.

Η εξήγηση του 27χρονου ιδιοκτήτη του πιτ μπουλ για το συμβάν είναι ότι «μου πετάχτηκε μία γάτα εκεί που ήταν οι θάμνοι στο πάρκο και αυτή η κυρία που λέει ότι είναι δική της με έβγαλε φωτογραφία, την ανέβασε στο Facebook και από εκεί ξεκίνησε όλο. Με γάτες είχα 2-3 περιστατικά όπως και αυτό. Όπως όλοι μας που έχουμε μεγάλα σκυλιά έχουμε τέτοια περιστατικά», είπε ο ιδιοκτήτης του πιτ μπουλ, με μια βεβαιότητα που δεν στηρίζεται πουθενά.

«Το διπλό σκοινί το έχω για ασφάλεια»

Οι περιγραφές των ανθρώπων που ήταν μπροστά σε περιστατικά και είδαν ένα πιτ μπουλ να κατασπαράζει γάτες παρουσία του αφεντικού του περιγράφουν έναν άντρα που κρατούσε τον σκύλο του με διπλό σκοινί για να αφήνει την μία άκρη και το κατοικίδιό του να ελευθερώνεται εύκολα όταν δει μπροστά του γάτα και να επιτίθεται.

«Κάτι άκουσα για ένα διπλό σκοινί, το έχω για περισσότερη ασφάλεια γιατί είναι πολύ δυνατός και θέλω να έχω την ασφάλεια ότι δεν θα μου φύγει» ήταν η εξήγηση του 27χρονου.

Θύμα πλεκτάνης δηλώνει ο 27χρονος

Ωστόσο καταγγέλλων που έχει μιλήσει δεν μιλά για 2-3 «ατυχήματα» όπως τα παρουσιάζει ο Καρφής. «Υπάρχουν άτομα τα οποία μου έχουν αποστείλει προσωπικά μηνύματα στα οποία εξιστορούν περιστατικά πρωτοφανούς, βάρβαρης, στυγνής, απάνθρωπης κακοποίησης και δολοφονίας αδέσποτων γατιών που έζησαν ως αυτόπτες μάρτυρες», ανέφερε ο καταγγέλλων.

Ο Καρφής αντικρούει την κατηγορία, δηλώνοντας ότι έχει πέσει θύμα πλεκτάνης και πως ο σκύλος του έχει εντοπίσει γάτες που ήταν ήδη νεκρές χωρίς να τις έχει σκοτώσει εκείνος.

«Όταν ξεκίνησα και πήγαινα τον σκύλο μου βόλτα στο πάρκο Καισαριανής στο σκοπευτήριο ένα βράδυ ήταν αργά που είχα τελειώσει από τη δουλειά, είχε μυριστεί κάτι ο σκύλος μου και έπεσε κάτω και τριβόταν. Με πήρε μία άσχημη μυρωδιά και κατάλαβα ότι ήταν κάτι ψόφιο και ανάβω τον φακό και βλέπω μία λιωμένη γάτα. Τραβάω τον σκύλο μου, συνεχίζω τη βόλτα μου και βρίσκω και άλλη γάτα ψόφια», θα πει ο 27χρονος.

Η λογική απάντηση της αντίθετης πλευράς που κατηγορεί τον 27χρονο για κτηνώδεις πράξεις είναι ότι «Κανένας άνθρωπος δεν είναι σε τέτοιο βαθμό διεστραμμένος ώστε στα πλαίσια μίας διευρυμένης συνωμοσίας να βρεθούν δεκάδες άνθρωποι να κατηγορούν κάποιον για φρικτές, κτηνώδεις και μη συνάδουσες με την ανθρώπινη φύση συμπεριφορές».

Δηλώνει φιλόζωος

Με αυτόπτες μάρτυρες, κάτοικοι του Βύρωνα και της Καισαριανής, να ισχυρίζονται πως ο 27χρονος εκπαιδεύει τον σκύλο του για να σκοτώνει γάτες, ο Καρφής υποστηρίζει πως αντίθετα του έχει μάθει να συμβιώνει αρμονικά με αυτές.

«Με τις γάτες όταν ήταν μικρότερος ήταν λίγο πιο εξαγριωμένος. Όσο μεγαλώνει έχει ηρεμήσει, δηλαδή τώρα μπορεί να περάσει γάτα και να μην δώσει καμία σημασία. Τον έχω εκπαιδεύσει για να ηρεμήσει. Είναι πολύ προστατευτικό σκυλί, πολύ καλός με τον κόσμο. Είναι πολύ φιλικός», λέει.

Την αγάπη του για τα ζώα είχε εκφράσει δε και όταν πήρε μέρος πριν από ένα χρόνο σε ριάλιτι μαγειρικής.

Για αναμενόμενη συμπεριφορά μιλούν πάντως άνθρωποι φιλοζωικών εταιρειών που έχουν αντιμετωπίσει και άλλα τέτοια περιστατικά. Όπως εξηγούν «θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για να μπορέσει να διαφύγει από το επίκεντρο και της δημοσιότητας και των νομικών συνεπειών των πράξεών του».

Υπενθυμίζεται ότι στο αστυνομικό τμήμα Βύρωνα και Καισαριανής έχουν γίνει καταγγελίες αλλά και μία μήνυση κατά αγνώστου από γυναίκα που είδε από το μπαλκόνι της το πιτ μπουλ να τρώει την γάτα της μπροστά στα μάτια της.

Οι αντιφάσεις

Προς επίρρωση μάλλον των όσων λένε οι πραγματικοί φιλόζωοι που ασχολούνται με περιστατικά κακοποίησης ζώων, λειτούργησε η παρουσία του Καρφή στο Live News σε ζωντανή σύνδεση.

Αγχωμένος και σχετικά επιθετικός, γεγονός που ο ίδιος απέδωσε στην κούραση με όλη αυτήν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, επανέλαβε ότι τα περί νεκρών γατιών στο πάρκο της Καισαριανής.

Ωστοσο σε ότι αφορά τη γάτα της γυναίκας ήταν πολύ πιο αποκαλυπτικός και παραδέχτηκε ότι ο σκύλος του σκότωσε τη γάτα. «Η κυρία που με είδε στο πάρκο Ανάληψης έχει δίκιο για το περιστατικό. Με το που μπήκα στο πάρκο ακούω την κυρία να μου φωνάζει και να μου λέει ότι εσύ είσαι που πνίγει τις γάτες το πιτ μπουλ κι αφαιρέθηκα, και γύρισε το σκυλί μου κι άρπαξε την γάτα και τη σκότωσε. Με πολλή ντροπή όσο γινόταν αυτό, τον χτυπούσα τον σκύλο μου και του φώναζα. Δεν μου άρεσε κι εμένα αυτό που έγινε.»

Προσθέτει στη συνέχεια «ήταν μία άτυχη στιγμή» επανάλαβε ότι ο σκύλος είναι δυνατος και δεν μπόρεσε να τον συγκρατήσει, παρά το διπλό λουρί που -όπως είπε- το χρησιμοποιεί για αυτόν λόγο. Ο Καρφής επιβεβαίωσε ότι τη γάτα που σκότωσε ο σκύλος την πήρε και την πέταξε στον κάδο.

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις του κόσμου που βρισκόταν εκεί γύρω περιορίστηκε να αναφερθεί σε ένα ζευγάρι «που προσπάθησε να με βοηθήσει, αλλά φοβήθηκαν γιατί ήταν εξαγριωμένος ο σκύλος … Δεν πρόλαβα να τη γλιτώσω τη γάτα».

Στην παρατήρηση ότι προφανώς δεν έχει εκπαιδεύσει σωστά τον σκύλο του και δεν ξέρει να τον προσέξει, κάτι που τον καθιστά επικίνδυνο, ανεβάζει τον τόνο της φωνής του ισχυριζόμενος ότι δεν είναι έτσι και ότι «η γάτα ήρθε προς τα πάνω μας και δεν πρόλαβα να τον κρατήσω».

«Εγώ θέλω να βρω αυτόν που τα κάνει αυτά γιατί δεν είμαι άνανδρος» τονίζει.

Διαχειριστής φιλοζωικής σελίδας: «Του αποδίδονται αποδεδειγμένα δύο φρικτές δολοφονίες γατιών»

Καθοριστική ήταν η παρέμβαση διαχειριστή φιλοζωικής σελίδας που έχει ασχοληθεί με την υπόθεση.

«Είναι δεδομένο ότι είναι αυτός. Δηλαδή ο άνθρωπος ο οποίος με το σκυλί του σκότωσε την γάτα στην Ανάληψη την Κυριακή το πρωί είναι αυτός», υπογραμμίζει ο διαχειριστής φιλοζωικής σελίδας που δημοσίευσε την περίπτωση κακοποίησης των γατιών.

Ο κ. Γιώργος ανέφερε ότι δέχθηκε πολλά μηνύματα για την προϊστορία του Καρφή, κατόπιν δημοσίευσης που έκανε στα σόσιαλ αναφορικά με τον 27χρονο, που ενοχοποιούν τον τελευταίο.

«Υπάρχουν αναπάντεχα πολλά άτομα τα οποία μου έχουν αποστείλει προσωπικά μηνύματα στα οποία εξιστορούν περιστατικά στα οποία τα ίδια τα άτομα αυτά που έχουν αποστείλει σε εμένα τα προσωπικά μηνύματα ήταν παρόντα σε περιστατικά πρωτοφανούς, βάρβαρης, στυγνής, απάνθρωπης κακοποίησης και δολοφονίας αδέσποτων γατιών» αναφέρει.

«Δέχθηκα προσωπικό μήνυμα από την ανιψιά της κυρίας που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στην κατακρεούργηση της γάτας από το πιτ μπουλ στην Καισαριανή. Στον εν λόγω άνθρωπο που φιλοξενείτε σήμερα αποδίδονται αποδεδειγμένα δύο φρικτές δολοφονίες γατιών την μία στις 21/4 στο σκοπευτήριο της Καισαριανής, όπου υπάρχει και αυτόπτης μάρτυρας. Και δύο ημέρες μετά από αυτό το συμβάν, στο πάρκο Αναλήψεως του Βύρωνα, εισήλθε στο πάρκο – ενώ ήταν σε εξέλιξη παιδικό πάρτι- κι είχαμε νέο περιστατικό με γατούλα, την οποία την πέταξε στον κάδο. Όλοι οι καλεσμένοι ήταν έντρομοι από το περιστατικό» καταγγέλλει.

«Νομίζω δεν με κατάλαβαν στο παιδικό πάρτι, ήταν πολύ μακριά και είναι ψέματα. Θα δεχτώ ότι ο σκύλος μου σκότωσε αυτή τη γάτα αλλά τα υπόλοιπα δεν τα ακούω καθόλου» απαντά ο Νίκος Καρφής.

Ερωτηθείς δε γιατί δεν βάζει φίμωτρο στον σκύλο του αν είναι επιθετικός, λέει πως «ο σκύλος μου δεν έχει επιθετική συμπεριφορά, έτυχε αυτό με τη γάτα στο πάρκο της Καισαριανής και δεν έχει ξαναγίνει ποτέ». Ο ίδιος στο βίντεο είχε μιλήσει για 2-3 περιστατικά.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου