ΕΛΛΑΔΑ

Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση ο Λάζαρος Λασκαρίδης

παραμένει-σε-κρίσιμη-κατάσταση-ο-λάζα-940960

Εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Καλλιθέας, Λάζαρος Λασκαρίδης, ύστερα από πτώση σε εκδήλωση στη βιβλιοθήκη του δήμου.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο Λάζαρος Λασκαρίδης μεταφέρθηκε ως πολυτραυματίας στα επείγοντα του νοσοκομείου Γεννηματάς, σε κωματώδη κατάσταση με θλάσεις στον εγκέφαλο και κατάγματα αυχενικής και θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης καθώς και κατάγματα πλευρών.

Υπεβλήθη σε χειρουργείο στο κεφάλι, καθώς έχει αιμάτωμα με την κατάστασή του να είναι κρίσιμη.

Το δελτίο Τύπου για τον τραυματισμό του Λάζαρου Λασκαρίδη από το νοσοκομείο:

«Άνδρας, ημεδαπός, Αντιδήμαρχος Καλλιθέας (Λ.Λ), διακομίσθηκε στα Επείγοντα του Γ.Ν.Α «Γ. Γεννηματάς» στις 27/4/2023 και ώρα 18.24 ως πολυτραυματίας, σε κωματώδη κατάσταση με θλάσεις στον εγκέφαλο και κατάγματα αυχενικής και θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης καθώς και κατάγματα πλευρών.

Διασωληνώθηκε και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι –μετά από αξονική τομογραφία εγκεφάλου και θώρακα – από την Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου.

Μεταφέρθηκε στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας της Νευροχειρουργικής Κλινικής όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κλινική κατάσταση και τις επόμενες ώρες θα μεταφερθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γ.Ν.Α «Γ. Γεννηματάς».

Φωτογραφίες από το σημείο όπου έπεσε ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας

Τις πρώτες εικόνες από το σημείο όπου έπεσε ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας έφερε στο φως της δημοσιότητας το protothema.gr.

Στις φωτογραφίες φαίνεται το κενό που έπεσε ο αντιδήμαρχος όταν, ενώ βρισκόταν στο ισόγειο δημοτικής βιβλιοθήκης της πόλης, υποχώρησε κάγκελο με αποτέλεσμα να βρεθεί στο υπόγειο, να τραυματιστεί στο κεφάλι και τον θώρακα και να διασωληνωθεί.

kallithea_laskaridis___4__2
kallithea_laskaridis___1__2
kallithea_laskaridis___3__2

Ο κ. Λασκαρίδης μετά την πτώση μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Γεννηματάς όπου υπεβλήθη με επιτυχία σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αντιμετωπιστεί το αιμάτωμα που φέρει στο κεφάλι.

Οι θεράποντες ιατροί εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι τονίζοντας, ωστόσο, πως τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα για την πορεία της υγείας του.

kallithea-dimarxos-2

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος καθώς σήμερα ειδικός πραγματογνώμονας θα κάνει αυτοψία στο σημείο ώστε να εξακριβώσει γιατί υποχώρησε το κάγκελο παρασέρνοντας τον κ. Λασκαρίδη στο κενό από ύψος 4 μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κάγκελο στο οποίο στηρίχθηκε, λύγισε, με αποτέλεσμα ο αντιδήμαρχος να γλιστρήσει και το προστατευτικό να υποχωρήσει και να πέσει στον ακάλυπτο.

kallithea_laskaridis_xr
Ο αντιδήμαρχος κ. Λάζαρος Λασκαρίδης

«Είχε βγει να πάρει λίγο αέρα και έκατσε στο κάγκελο. Γλίστρησε, έσπασε το κάγκελο, έπεσε και στη συνέχεια δεν μπορούσαν να τον βγάλουν. Είχε πέσει με την πλάτη αλλά φαινόταν ότι είχε τις αισθήσεις του», λέει στο protothema.gr ένας κάτοικος της οδού Ανδρομάχης ο οποίος παρακολουθούσε από το μπαλκόνι του, τους καλεσμένους της εκδήλωσης στη δημοτική βιβλιοθήκη «Θοδωρής Ψαλιδόπουλος».

kallithea-dimarxos-1

Ο κ. Λασκαρίδης βρισκόταν από νωρίς στη βιβλιοθήκη και δεχόταν τις ευχές φίλων και συμπολιτών του μιας και χθες ήταν τα γενέθλιά του.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου